Er der en fremtid for Danmark?

I Danmark er vi vant til at tænke på os selv som toppen af kransekagen. Men sådan vil det ikke være i fremtiden, mener journalist og forfatter Henri Nissen.
Han taler på tirsdag d. 19 marts kl. 19 i Medborgerhuset, Bindslevsplads 5 i Silkeborg.
– Danmark har mistet den moralske rygrad, som i tidligere generationer har gjort os stærke som folk. De fleste af os har bedsteforældre, som havde en eller anden form for kristen tro og moral. Det er den indstilling, der har gjort vores samfund til et af de bedste i verden. Men de seneste årtier har vi som folk mistet grundlaget for vores succes, nemlig de kristne værdier. Derfor ser vi nu, hvordan samfundet krakelerer – lige fra skolerne til bankerne og ind i folketinget, mener Henri Nissen.
– Tidligere kunne vi forvente en vis moralsk vejledning fra folkekirken, men de seneste årtier har kirken været mere optaget af at lefle for det moderne end at være et moralsk vagttårn.
– Også de politiske partier har kastet deres kristne inspiration overbord, og Kristendemokraterne har også svigtet, mener Henri Nissen, som ellers er indbudt af KD i både Silkeborg og Viborg kommuner til at komme med en opsang på mødet.