Måske ny biskop i næste uge

Hvis en af bispe-kandidaterne får over 50 procent af stemmerne ved første afstemning, kan der være valgt en ny biskop i Haderslev stift den 19. marts.Sognepræst Jesper Bacher, sognepræst Kaj Bollmann, sognepræst Marianne Christiansen, valgmenighedspræst Peter Hedegaard og sognepræst Jacob Ørsted.
Sådan lyder navne og titler på de fem mulige kandidater til bispevalget, som blev sat i gang sidste efterår med Niels Henrik Arendt opsigelse i jobbet. Måske kan en af dem allerede 19 marts kalde sig biskop. Det sker, hvis en enkelt får over 50% af stemmerne i første omgang.
Ellers skal der en fornyet afstemning til mellem de to med flest stemmer, og så vil resultatet først ligge klar den 23. april, så de er klar til indvielsen den 12. april.

Jacob Ørsted er præst ved Helligåndskirken i Flensborg. Han ønsker med sit kandidatur at gøre kirken mere tilgængelig og forståelig for befolkningen, samt bevare bredden og diakonien.

Når der skal vælges en ny biskop, er det kun menighedsrådmedlemmer og præster ansat direkte fra kirkeministeriet, som fx fængsels- eller hospitalspræster, der har stemmeret.
Niels Henrik Arendt holdt afskedsgudstjeneste 3. marts.
Se en kort beskrivelse af de forskellige kandidater sammen med deres billeder.