Frans elsker Jesus og Bibelen

Den sydamerikanske evangelist, Luis Palau, blev ven med den nye pave i forbindelse med en kampagne i Argentina – og han har mange gange bedt for ham og med ham. – Kald mig ikke Dr. Bergoglio. For det første er jeg ikke rigtig doktor, og for det andet er jeg ikke en stor teolog, men jeg elsker Jesus og jeg elsker Bibelen, sagde den nye pave til Palau.

Evangelisten Luis Palau har flere gange besøgt og bedt for den tidligere ærkebiskop Bergoglio i Argentina.

Evangelisten Luis Palau har ved flere lejligheder bedt sammen med den nye pave: ”Læg dine hænder på mig og bed om, at Gud vil bevare mig som en tjener”, plejede kardinal Bergoglio at sige.
Den 78-årige Luis Palau siger om den nye pave:
– Jeg har mødt ham mange gange, vi har talt sammen og bedt sammen. Han er en brobygger til andre kristne grupper som de evangelikale kristne.

En ydmyg tjener

– Han fører sig ikke frem som en overordnet, som han ellers kunne med den position, han har, siger Luis Palau. Du ville aldrig gætte på, at han er kardinal, når han går ind i et rum, for han laver ikke noget væsen af det. Han er ikke selvoptaget.
Faktisk er Bergoglio kendt for sin enkle livsstil. Som ærkebiskop i Argentina valgte han at leve i en almindelig lejlighed frem for i ærkebiskoppens palads. Han lavede sin egen mad og brugte den offentlige transport til og fra arbejdet i stedet for den limousine med chauffør, han havde ret til.
Også andre kirkeledere betegner den nye pave som en ”bønnens mand”, der har gode relationer til folk fra andre kirker og trossamfund.

En god hyrde

Pave Frans 1 betegnes som en ”evangelisk pave”.

Palau forventer, at Bergoglio som pave vil have fokus på ungdommen:
– Han var virkelig desperat på grund af sekulariseringen blandt de unge, både i Vesten og i hele verden, fortæller Palau. Engang sagde han til mig:
– Du er godt klar over, at jeg er misundelig på dig. Du samler hundred tusinde unge på en strand eller i en park. Jeg har besvær med at samle bare 30 eller 60 unge!
Argentina var det første latinamerikanske land, der legaliserede homofile ægteskaber. Det skete i 2010. Men Bergoglio var imod lovgiviningen, som han sagde ville være meget skadelig for familien. Han talte også imod homofiles ret til at adoptere med henvisning til, at det ville frarøve børn den menneskelige ballast, som Gud ønsker at give børn gennem en far og en mor.
Pave Frans havde også et budskab til lederne i kirken:
– Lad os aldrig give efter for pessimisme, for den bitterhed, som djævelen sætter foran os hver eneste dag. Lad os ikke give efter for pessimisme og mismod, opfordrede han.

”Bed for mig”

Luis Palau beskriver Bergoglio som en meget mild person. Han er ikke revolutionær, men på en praktisk måde optaget af at hjælpe de fattige.
– Hver gang jeg har mødt ham, har vi som regel både startet og sluttet mødet med bøn, ofte på knæ, fortæller Palau.
Det svarer også til pavens første ord, da han trådte frem på balkonen på Peterspladsen: – God morgen. Bed for mig!
I forbindelse med en stor kampagne på Argentinas kyst bad Palau sin ven Bergoglio om et godt råd Og den senere pave rådede ham:
– Tænk på, at 80 procent af disse unge mennesker ikke kender Jesus personligt. Du skal give dem evangeliet!


Artiklen fortsætter efter annoncen: