Kristne irakere bruger slør igen

Den syriske ortodokse biskop i Irak fortalte i forrige måned på tv, at to-tredjedele af hans menighed er flygtet fra landet siden 2003.
De kristne udsættes for målrettede angreb, og mange venter på at kunne rejse. Mange irakere oplever blodige bombesprængninger på nært hold, men de irakiske kristne er et specifikt mål for islamiske ekstremister, som ønsker at drive dem ud af landet.
For ganske kort tid siden overlevede miljøministeren et bombeangreb, som sandsynligvis var rettet mod ham på grund af hans kristne tro. Flere og flere kristne forlader landet, så de undslipper volden og søger et sted, hvor de kan dyrke deres religion i fred. I mellemtiden stiger presset fra islam på samfundet.
Det skønnes, at der kun er 350.000 kristne tilbage i Irak, oplyser Åbne Døre.
Bodil