USAs forsvarsminister Hagel besøger Israel i næste uge

USA’s Forsvarsminister Chuck Hagel skal i næste uge besøge Israel for at fremme de to landes samarbejde i Mellemsøsten.
Israels forsvarsminister, Moshe Ya’alon, der ligesom Hagel er ny på posten, vil være vært for sin amerikanske kollega fra 21.-23. april.

Det bliver Hagels første besøg i Israel, siden han overtog sin post. Det efterfølger udenrigsminister John Kerrys nylige besøg i Israel og hos palæstinenserne, hvorunder han drøftede mulighederne for at nystarte den fastfrosne israelsk-palæstinensiske fredsproces.

Irans atomtrussel vil være et af de vigtigste emner, der vil blive drøftet af Hagel og israelske ledere. Et andet anliggende vil være USA’s støtte til Israels “Iron Dome” missilforsvarssystem, som beskytter imod raketter og missiler afskudt fra Gaza-striben.

Da Hagel fornylig var vært i Washington for Israels tidligere forsvarsminister Ehud Barak, udtalte Hagel, at han var forpligtet til Israels sikkerhed og bevare israelsk militærs kvalitative fordele over den muslimske verdens hære.

Hagel, født i Nebraska i 1946, hvis fader er af irsk baggrund og moder af polsk, har studeret historie på stats-universitetet. Han har været journalist på en lokal radiostation i Omaha og blev siden forretningsmand, politiker og senator.