Anette Broberg Knudsen har udgivet sin tredje krimi fra et vestjysk sogn

Annette Broberg Knudsen har et omfattende og vidtspektret forfatterskab bag sig. På det seneste har hun slået sig på krimigenren og er nu ude med sin tredje krimi fra det vestjyske sogn Ruglev med sognepræst Julie Hashøj som hovedperson.
Romanen har alle krimiens ingredienser. Den er skruet godt sammen, og den fængsler sin læser, men som læser er man vel også begyndt at spørge: Sker der virkelig så meget kriminelt i det lille, stille, vestjyske landsogn, og det er da fantastisk, så involveret sognets præst bliver i opklaringen af disse forbrydelser. Det er næsten ved at være trivielt, uden at jeg vil kalde det triviallitteratur.
Vi genkender en række af personerne fra de to tidligere krimier, og det gør det næsten familiært. Vi oplever en ”forkyndelse” om tilgivelse og næstekærlighed, og det er glædeligt. Vi følger med spænding det lille samfunds problemer med nedlæggelse af skolen, men også flere eksempler på hærværk og endda en mordbrand. Det er uhyggeligt, men sognets præst og politiet opklarer i fællesskab mordbranden, og man får også en forklaring på hærværksepisoderne.
Det er også en bog om kærlighed, om ægteskab og om vanskeligheder i ægteskabet og om forsoning.
Er man til krimier, kan bogen anbefales, og jeg ser da også gerne flere krimier fra Annette Broberg Knudsen, men vil foretrække, at Ruglev Sogn ved Holstebro og stedets præst Julie Hashøj får fred, for de kan næppe holde til mere af den slags kriminalitet.

Annette Broberg Knudsen:
Omfattende hærværk
240 sider • 199 kr.
Unitas