Filmogtro.dk har rundet 1000 film

Film og tro har efter omkring syv år på nettet anmeldt 1000 forskellige film ud fra et
kristent livs-og menneskesyn. – Men de vil ikke agere åndelige smagsdommere!Medarbejderne på filmogtro.dk glæder sig i disse dage. Siden oprettelsen i 2006 har filmsitets ca. 25 frivillige anmeldere netop passeret filmanmeldelse nr. 1000.
”Film og tro” sætter fokus på biograffilm og dvd’er gennem bl.a. filmanmeldelser, nyheder, filmlister, temasider og baggrundsartikler.

Vigtige film

– Ud fra et kristent livs- og menneskesyn ønsker vi at beskæftige os med film, som har kunstnerisk kvalitet, og som indeholder vigtige menneskelige, etiske og åndelige værdier, siger redaktøren, Johan Schmidt Larsen.
Filmogtro.dk ser sig selv som et ressourcested for mennesker, der ønsker inspiration til at finde film til hjem og menighedsarbejde.
Rigtig mange brugere har fået øje på filmogtro.dk fordi hjemmesiden har en kristen profil og derfor jævnligt har fokus på film, personer og temaer, som ikke får særlig stor opmærksomhed i andre medier.
En anden årsag er måske, at hjemmesiden frem for at advare mod bestemte film hellere vil formidle solid brugeroplysning og derved skabe bevidste og reflekterende filmbrugere.

Troende skal selv tænke

Johan Schmidt Larsen

Redaktøren Johan Schmidt Larsen ser det sådan:
– Vi ser det som vores eksistensberettigelse at pege på nogle af de mange film, som er forsvarligt filmhåndværk, og som indeholder vigtige kunstneriske og menneskelige værdier. Hvis vi derigennem kan få troende mennesker til at tænke, og tænkende mennesker til at tro, så har vi opnået meget af det, vi gerne vil.
– Samtidig ønsker vi også at skabe en relevant og aktuel dialog mellem filmkulturen og kristendommen – en dialog, hvor vores anmeldelser og artikler på en respektfuld måde reflekterer over nogle af de grundlæggende spørgsmål, som filmene rejser, slutter Johan Schmidt Larsen.
Eva