Kontanthjælpsreformen er bedst for ægtepar

Den nye kontanthjælpsreform har forsøgt at gøre op med, at det i mange år bedre har kunnet betale sig at være samlevende – end gift.
Men på grund af skattereglerne er den endt med at favorisere ægtepar. Den forsørgerpligt, som der er i ægteskabet, er nemlig blevet udvidet til også at gælde samlevende par. Men muligheden for at udnytte skattefradraget gensidigt følger ikke med. Det betyder, at samlevende må undvære 15.000 ekstra om året, hvis den ene skal forsørge den anden.
Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF) mener, at fradragsforskellen er et problem.
– Der er rigtigt mange gode ting i aftalen. Men det havde været mere rimeligt, hvis samlevende par også havde fået skattefradraget. Vi kunne ikke få det igennem og fik at vide i forhandlingerne, at det ville ødelægge hele skattesystemet, siger han til BT.
Eva