Kristendom bevarer særstatus

Forældre skal stadig bede om en samtale, for at deres børn kan undtages fra kristendom i folkeskolen.
I forhandlingerne omkring heldagsskolen og folkeskolereformen var et af punkterne også, om det skulle være lettere at blive fritaget for kristendomsundervisningen. Men dette forslag kom ikke igennem. Det er Vivi Kier fra de Konservative glad for.
– Det er en del af vores kultur, og det er der, vi kommer fra. Kristendomskundskab er jo ikke et forkyndelsesfag, og det er rigtig vigtigt at få forklaret. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at man får en snak med skolen, før man vælger det fra. Selvfølgelig skal man kunne blive fritaget, men man skal ikke bare kunne ringe eller skrive eller sende en sms, hvor man skriver, at barnet ikke skal have kristendom, siger hun til Politiken.
Eva