Thy Sportsefterskole vil udvikle talent og selvtillid

Den 10. juni blev snoret klippet til Thy Sportsefterskole. Skolen har sportsligt talent og personlig udvikling i centrum.

”Det er ikke kun vigtigt med den fysiske og taktiske træning, men kost og mentaltræning prioriteres også højt,” siger forstander Brian Højer Nordstrøm. Privatfoto.

Nordjylland får en ny kristen efterskole, når Thy Sportsefterskole slår dørene op for elever i august 2020. Sportsligt talent og personlig udvikling er i centrum.

Fodbold, håndbold, maritimt, e-sport, workout og dans. Det er de linjefag, kommende elever på Thy Sportsefterskole kan vælge imellem ved skolestart i august 2020.

– Jeg har simpelthen landets bedste faciliteter for en sportsefterskole. Et kæmpe areal med to komplette sportshaller med alt i udstyr, fodboldbaner, kunstgræsbane, beachvolleybane og vandet lige i nærheden. Derudover indretter vi et stort gaming-område til e-sport, fortæller forstander Brian Højer Nordstrøm.

Fokus på talentet og mennesket bag

Officielt blev skolen etableret den 10. juni 2019, og Brian Højer Nordstrøm ønsker at sætte elevens mentale udvikling i fokus, såvel som den sportslige:

– Vi vil være nyskabende og unikke i vores tilgang til talentet og mennesket bag. Fokus skal ikke kun være på det fysiske, men også det mentale og troen som fundament for livet.
Selv om mange timer vil blive brugt på træningsbanen, får eksempelvis kostsammensætning og mentaltræning også en stor rolle i dagligdagen.

Forstander Brian Højer Nordstrøm klipper snoren. Foto: Thy Sportsefterskole
Tidligere landsholds-spillere skal inspirere

Thy Sportsefterskole vil tilknytte nogle af landets og lokalområdets bedste trænere. Derudover kommer nuværende eller tidligere sportsudøvere også til at være en del af staben.

– De skal inspirere de unge med tricks og idéer til at nå sportslige mål samt hjælpe til med personlig udvikling. De er eksempler på, at man kan være en stjerne og samtidigt have begge ben plantet på jorden, siger forstanderen.

En af de omtalte sportsudøvere er tidligere AaB- og landsholdsspiller Peter Rasmussen. Han er træneruddannet og brænder for at se talenter få den bedste vej mod en professionel karriere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Elevoptaget til skoleåret 2020 er påbegyndt. Se mere på skolens hjemmeside, www.thysports-efterskole.dk