Diakonidag for frikirkelige ildsjæle

FrikirkeNet inviterer til en diakonidag, hvor ildsjæle kan dele inspiration og danne netværk.

– Formålet med diakonidagen er at få den skatkiste af viden og erfaring, som findes rundt om i de enkelte kirker, bredt meget længere ud, fortæller Dina Siegumfeldt, som er idékvinden bag diakonidagen.

Frikirkerne er fyldt med ildsjæle, som er dybt engagerede i socialt arbejde. Nu vil FrikirkeNet samle disse frivillige til en fælles diakonidag den 4. maj på Kolding Internationale Højskole, hvor man vil dele viden, udveksle erfaring og danne netværk.

Socialt arbejde fylder mere og mere i de danske frikirker. Julehjælp, familiehjælp og anden samfundshjælp har fået høj prioritet, og mange steder ser man mennesker lyse op, lykkes og få nyt mod på livet.

Netværk på kryds og tværs

Men hvordan hjælper man bedst muligt, når behovene er så mange? Og hvordan bevarer man motivationen midt i en travl opgave?

Hvordan løfter man i det hele taget kvaliteten af det sociale arbejde i frikirkerne?

Det er nogle af de spørgsmål, som et nyt initiativ, ” Danmark på hjertet – diakonidagen 2019”, vil forsøge at give et svar på.

– Lige nu sker der mange ting, og banebrydende idéer og initiativer syder og bobler rundt om i frikirkerne.

Formålet med diakonidagen er at få den skatkiste af viden og erfaring, som findes rundt om i de enkelte kirker, bredt meget længere ud, fortæller Dina Siegumfeldt, som er idékvinden bag diakonidagen.

– Nogle steder har man stor glæde af at samarbejde med kommunen og andre organisationer – hvordan er man lykkedes med det?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andre steder spiller det sociale arbejde sammen med kirkens åndelige tilbud på en meget fin og sober måde – hvad er hemmeligheden bag det?

Og atter andre steder forener det sociale arbejde frikirker og folkekirker i et stærkt fællesskab – kan det også ske hos os?

– I det hele taget ønsker vi at dele viden, udveksle erfaring og danne netværk på kryds og tværs, opsummerer Dina Siegumfeldt, der selv er dybt involveret i at hjælpe ressourcesvage familier gennem Familienetværket.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Årets diakonale initiativ

FrikirkeNet står som arrangør af diakonidagen, der skabes i samarbejde med en arbejdsgruppe ledt af Dina Siegumfeldt. Gruppen består af en række ildsjæle, som har fingrene dybt nede i socialt arbejde i forskellige frikirkelige trossamfund.

– Jeg glæder mig rigtig meget til dagen, hvor jeg forventer at blive inspireret af en masse hjertevarme mennesker, som er engagerede i nytænkende og kreative måder at hjælpe deres næste på, siger FrikirkeNets generalsekretær, Mikael Wandt Laursen.

Generalsekretæren har i øvrigt selv et indlæg på diakonidagen med titlen: ”Hvorfor diakoni?

Diakoni i en bibelsk og nutidig kontekst”. Derudover står han for kåringen af årets diakonale initiativ.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Kåringen er på ingen måde for at fremme en konkurrencementalitet, men et dybfølt ønske om at anerkende nogle af de frivillige, som i det forgangne år på en særlig måde er lykkedes med at løfte den sociale indsats ud fra deres kirke, siger han.