Latinoerne bliver protestanter

Den største etniske minoritet i USA, de spansktalende ’latinoer’, forlader i stort tal den katolske kirke for at blive evangelikale kristne.

Mange latinoer (USAs spansktalende minoritet) forlader den katolske kirke for at blive evangeliske kristne.

Traditionelt er to tredjedele af de spansktalende amerikanere katolikker, men det ændrer sig hurtigt i disse år. Pastor Alfredo De Jesus fra New Life Church i Chicago havde i år 2000 kun 120 medlemmer i sin menighed. Nu er den vokset til 17.000.
– I den evangeliske kirke kan vi tilbede Gud som det passer os bedst. Vi oplevede ikke et møde med Gud i den katolske kirke, fortæller De Jesus.
Den katolske kirke er bekymret over medlemstabet og håber, at den nye pave, Frans I, vil kunne vende udviklingen. De evangeliske konvertitter vil dog som regel have samme holdning som den katolske kirke til fx fri abort og homo-ægteskaber.
Bodil