”Vi lader som om, vi er på picnic”

Vietnam har indført en lov, der regulerer religiøse møder. Derfor må kristne somme tider mødes i det fri og lade som om, de er på skovtur, fortæller Åbne Døre.
Da Åbne Døres medarbejder ville mødes med lærerne for analfabeter i Vietnams centrale højland, var gruppen nødt til at spille turister og mødes i det fri. En af lærerne er præsten Dinh:
– Politiet har på én eller anden måde fået fat på alle de samtaler, jeg foretager fra min mobiltelefon, og de ønskede at stoppe kirkemøderne i mit hjem, fortæller han. Foruden arbejdet for menighedens 500 medlemmer rejste Dinh rundt for at tilse læse- og skriveklasser. Men han stopper nu af hensyn til sikkerheden.
Hele 80 procent af Vietnams kristne med stammebaggrund er analfabeter. Men så snart de har lært at læse, er de ivrige efter at læse Bibelen, forklarer en anden af lærerne om læseprogrammet, som efter planen skulle hjælpe 2.000 stammefolk.
Bodil