Din krop – er en gave fra Gud

I 2010 døbte Rick Warren over 800 voksne i Saddleback Church i Californien. Og der i dåbsbassinet fandt han ud af, hvor mange overvægtige, der var i menigheden. Efter massedåben fik Warren udviklet Daniel-kuren, og hans på alle måder store menighed tabte tilsammen 125.000 kg.

Men vi skal passe godt på denne gave, Gud har betroet os og givet os til låns for en tid.

Af Rick Warren
Bestseller-forfatter
og ledende præst i
Saddleback Church
California, USA

Har du nogensinde hørt en hel prædiken om, hvad Gud egentlig mener om vores krop?

Det har jeg ikke – derimod handler det meget ofte om vores sjæl, vores forstand, vores vilje, eller vores følelser.

Alt imens vores kultur og det omkringliggende samfund synes fuldstændig besat af kropslig skønhed og ideal, så er der mange kristne, som synes at ignorere den helt – som var den uden betydning.

Men det passer bestemt ikke.
Gud har rigtigt meget at sige om den krop, som han har givet os. I Bibelen bliver den ’omtalt og behandlet’ op til flere steder. Derudfra kan vi lære nogle grundlæggende sandheder om vores krop.

Min krop tilhører Gud

Kroppen er Guds ’ejendom’ – ikke min egen. Han har således ’betroet’ mig den. Det er ham, som har skabt min krop – skaffet den til mig – og forventer af mig, at jeg behandler den på den måde, som han har tilsigtet.

Vores kultur bidrager for tiden til budskabet om, at ’jeg må gøre med min krop, som jeg har lyst til’. Men Gud siger: ”Nej, du tager fejl. Det er ikke din krop, du har ikke skabt den. Jeg har skabt den – og lånt dig den i den tid, jeg lader dig være på jorden. Og jeg forventer, at du ’drager omsorg’ for min skabning.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus har betalt prisen for min krop

I Bibelen kan vi læse:
”Har I glemt, at jeres krop er et tempel for Helligånden? Den Ånd, som Gud har givet til jer, bor i jer, og I tilhører dermed ikke mere jer selv. Du er Guds ejendom; tænk lige på den pris, som han har betalt for den! Derfor skal i behandle jeres krop på en måde, som ærer Gud!” (1. Korinther 6,19-20).

Hvis du ønsker at blive mindet om, hvor værdifuldt dit liv er, så bare tag et kig på korset.
Med sine vidt udstrakte arme siger Jesus: ”Så værdifuld er du for mig. Jeg elsker dig så højt! Jeg ville hellere dø end at skulle leve uden dig.”

Jesus har investeret i dig – han har således betalt for dit liv – med sit eget, og derfor forventer han – med rette – at du behandler hans investering derefter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Guds ånd bor i min krop

Hvis du har indgået et forhold til Gud, så bliver din krop også ’Guds tempel’, et hjem til hans kærlighed.

Prøv at forestille dig, at nogen går ind i et kostbart tempel – og så opfører sig som en vandal og begår hærværk på indretningen. Ville du være i stand til blot at se på og ignorere sådan en opførsel?

Naturligvis ikke! Men desværre er der mange, som behandler deres krop på den måde: de berøver deres krop tilstrækkelig hvile og søvn, de spiser alt for meget, de udsætter kroppen for stor stress og bekymrer sig først om den, når skaderne har nået et omfang, hvor de ikke mere kan ignoreres.

Megakirke-præsten udviklede sammen med to læger den kur, som kaldes Danielplanen. Navnet skyldes, at kuren er inspireret af Bibelens Daniel, og Danielplanen kombinerer det fysiske og det åndelige aspekt med vægtlægning på ”faith, food, fitness, focus, friends” (tro, mad, filtness, fokus og venner). Se mere på danielplan.com.
Vi skal genopstå fysisk

Lige p.t. lever du med version 1.0 af din krop. Version 2.0 får du i himmelen. I Bibelen står der:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Og præcis ligesom Gud oprejste Jesus fra de døde, vil han også oprejse os ved sin kraft” (1. Korinther 6,14).

Vi ved reelt ikke, hvordan denne næste krop vil blive. Men vi véd, at Jesus 40 dage efter sin opstandelse fra graven blev set i Jerusalem og andre steder i området. Deraf drager vi den konklusion, at mennesker stadig bliver genkendelige i deres version 2.0 af kroppen, men der vil være en stor forskel:

I himmelen bliver det en krop uden fejl, begrænsninger, sår og smerter. Du bliver fuldkommen.

Denne artikel er et uddrag fra Rick Warrens bog ’The Daniel Plan’.

Profeten Daniels faste

Da Daniel som ung blev bortført til Babylon sammen med flere andre judæere, valgte han sammen med tre venner at spise grønsager og drikke vand frem for at spise mad og drikke vin fra kongens bord. Og de fire unge mænd blev sundere end deres jævnaldrende, der fik den ’kongelige’ kost. ( Daniels Bog Kapitel 1).

Senere (i 546 f.Kr.) går Daniel i gang med en ny faste, og efter 21 dage får han besøg af en engel i et syn. Han beskriver det i Daniels Bog kap. 10:
”Synet kom på et tidspunkt, hvor jeg, Daniel, havde bedt og søgt Herren i tre uger. Jeg havde kun spist det mest nødvendige, intet kød, ingen vin eller anden lækker mad, og jeg havde heller ikke plejet min krop.”