Sædding Efterskole deler liv på YouTube

Fem elever har fået det nye valgfag ’You-Tube Content Creation’. Selv om der var stor søgning til faget, valgte skolen, at det skulle være et lille hold, så de mest motiverede fik mest muligt ud af undervisningen.

I det nye valgfag ’YouTube Content Creation’ vil eleverne blogge om efterskolelivet på YouTube.

Eleverne, som har Sædding Efterskoles nye valgfag, You-Tube Content Creation, er gået online. De vil blogge om efterskolelivet.

– Det er sjovt at lave video. Og det er da endnu sjovere, hvis der også er nogle, der ser det, siger Johan Ehrhardt, som er en af de fem elever, der har fået valgfaget.
– Jeg vil gerne arbejde mere med videoer. Jeg synes, det er rigtigt spændende at “finde inspiration” og få lov til at gøre Sæddings Youtube-kanal til vores og vise andre, hvordan det er at være på Sædding, siger han.
Bodil Black, som underviser i faget, har tilrettelagt et forløb, så eleverne dels får tekniske færdigheder, men primært lærer noget om fortællinger og medier.
– Vores elever er jo vokset op i en digital tid, og så er det oplagt at give dem færdigheder i at producere gennemtænkt indhold på en platform, hvor de færdes i forvejen, siger hun.
Der var stor søgning til faget, men skolen besluttede, at det skulle være et lille hold, så de mest motiverede fik mest muligt ud af undervisningen. Holdets debutvideo er lavet op til Efterskolernes Dag sidst i september.

Sædding har en
holdning til livet online

– Som kristen skole har vi også en holdning til, hvad online eksponering gør ved et ungt menneske. Og til, hvordan man bedst håndterer de udfordringer, der automatisk følger med, understreger Ole Hauge, der er konstitueret forstander på Sædding Efterskole.
Med YouTube-faget er der en naturlig anledning til at undervise også om den side af online-livet. Samtidig introduceres fællesskabet i en ellers udpræget individuel aktivitet som blog. Det samme gælder for et andet nyt valgfag: E-sport.
– Noget af det, de unge laver foran computeren i deres fritid, er meget individuelle aktiviteter, som de ofte sidder alene med. Det kan skabe ensomhed og isolation. Det vil vi gerne prøve at imødekomme ved at tage disse aktiviteter og udføre dem i fællesskab, siger Ole Hauge.
For at udvide fællesskabet omkring E-sport endnu mere deltager Sædding Efterskole i en Counter-Strike-turnering (CS:GO) med fire andre efterskoler i dette efterår. Desuden afholder skolen et E-sport-døgn den 11. november, som alle interesserede kan tilmelde sig.