Antisemitisme når nye rekorder i Europa

Den israelske regering har fået forelagt en ny beretning om, at 26 procent af Europas jøder siger, at de i det forløbne har været plaget af antisemitisme, der er i stigning, og at de overvejer at udvandre til Israel.
Beretningen er udarbejdet af “European Union Agency for Fundamental Rights” og omhandler en undersøgelse i ni europæiske lande.

Ifølge undersøgelsen har hver fjerde jøde været udsat for antimitisk chikane mindst en gang i det forrige år, 34 procent har oplevet dette i de sidste fem år, mens 5 procent indberettede, at deres ejendom var blevet vandaliseret, fordi de er jøder, og 7 procent oplyste, at de var blevet fysisk skadet eller truet i de sidste fem år.

Som følge af dette siger 40-50 af jøderne i Frankrig, Belgien og Ungarn, at de påtænker at emigrere, da de ikke længere føler sig sikre.

I beretningen hedder det, at Europas jøder er mere pessimistiske om deres fremtid, end de er parat til at indrømme, og at jøder i Europa ikke føler sig sikre.

Ifølge beretningen er europæiske jøder nået til den konklusion, at deres situation vil blive værre.

300 jødiske familier har fornylig udvandret fra Frankrig til Montreal, mens 120 familier er udvandret til London.

På grund af deres situation, hedder det i beretningen, vil mange europæiske jøder nu undersøge muligheden af at immigrere til Israel og anbefaler, at regeringen tager forskellige skridt for at opmuntre denne tendens – heriblandt at fjerne bureaukratiske forhindringer for anerkendelse af akademiske grader og lempelse af absorptionen af immigranter der har professioner, som kræver autorisation – og undgå, at alle nye immigranter automatisk indrulleres i hæren.

Det foreslås endvidere, at der bliver en lempelse i konvertering, og at der opmuntres til konvertering af ikke-jøder (fra hele verden), der er gift med jøder.


Artiklen fortsætter efter annoncen: