Belgien vil tillade dødshjælp til børn

Det belgiske parlament er i færd med at udvide loven om aktiv dødshjælp til at gælde alvorligt syge børn og unge under 18.

Ærkebiskop Andre-Joseph Leonard kæmper imod den nye eutanasi-lov.

Ifølge avisen Der Morgen vil mange måneders debat med inddragelse af rapporter fra bl.a. læger og præster snart ende med, at et flertal i det belgiske parlament vil stemme for at eutanasi kan tilbydes børn.
Belgien var det andet land i verden – efter Holland – som tillod aktiv dødshjælp i 2002. Nu bliver Belgien tilsyneladende det første land, som udvider eutanasi-loven til også at gælde børn. I nabolandet har man dog ikke retsforfulgt læger for at udføre aktiv dødshjælp overfor børn siden 2005.
Socialistpartiet står bag det nye lovforslag, som blev fremlagt i december 2012. Ud over at tillade eutanasi for børn, der måtte ønske det og skønnes modne og syge nok til at komme i betragtning, vil den nye lov også gøre det muligt for patienter med demens-sygdomme at få aktiv dødshjælp.
Blandt modstanderne af den nye eutanasilov er katolikkerne med ærkebiskop Andre-Joseph Leonard i spidsen.
– Vi har udtrykt vores stærke modstand mod afkriminaliseringen af eutanasi allerede i 2002, især fordi vi har så fantastisk gode muligheder for smertelindring, siger biskoppen.
Bodil