Kirkefondet har fået ny direktør

53-årige Henrik Bundgård Jensen bliver ny direktør i Kirkefondet.Kirkefondet har ansat cand.theol. Henrik Bundgaard Nielsen som ny generalsekretær.

Henrik Bundgaard Nielsen

Den nye generalsekretær skal efterfølge Morten Skrubbeltrang, der pr. 1. august er ansat som generalsekretær i FDF.
Henrik Bundgaard Nielsen er 53 år og har et solidt og bredt kendskab til det kirkelige landskab og flere års erfaring som leder indenfor den kirkelige verden.

Forlagschef og præst

Henrik er cand.theol. fra Aarhus Universitet. Efter sin uddannelse har han arbejdet i den kirkelige forlagsverden som bl.a. forlagschef i Det Danske Bibelselskab og senest som direktør for Unitas Forlag.
Fra 1996-2006 var han sognepræst i Abildgård Sogn i Frederikshavn. Henrik har også en bred organisatorisk erfaring. Han er medlem af Danmissions bestyrelse og har tidligere været medlem afPræsteforeningens hovedbestyrelse.
Henrik Bundgaard Nielsen er gift med Karin, der er sognepræst i Asnæs.

Vil skabe vækst

Henrik siger om forventningerne til sit nye job:
– Jeg ser frem til at være med i den spændende og udfordrende proces omkring kirkelivet i København og kirkelukningerne der.
Det vil være vigtigt at kunne holde sig for øje, at fokus ikke skal være på afvikling, men situationen og de nye forhold skal udnyttes til udvikling ud fra de nye givne omstændigheder.
Jeg glæder mig også meget til at følge projektet Lokal Kirkeudvikling og Kirkefondets andre arbejdsområder.
I en tid, hvor folkekirken og det kirkelige liv vil blive udfordret på mange fronter, er jeg glad for, at der i Kirkefondet er en god tradition for hele tiden at være rede til at søge nye veje i, hvad der skal til for at skabe liv og vækst i kirken.
Kirkefondet ser meget frem til samarbejdet med Henrik Bundgaard Nielsen, der allerede begynder i sit nye job den 15. juni, så han har mulighed for at få overdraget opgaverne inden den 1. august, hvor hans forgænger stopper.