Til børns sengetid

Godnatbønner er en lille sød samling af ”sengetids-sange og små samtaler med Gud”.
Det er en god idé med sådan en lille bog med dyretegninger, som de små kan se på. Her samles en række klassiske sange og bønner, som allerede har overlevet i flere generationer og forhåbentligt vil blive brugt langt frem i tiden.

Et forklaringsproblem

”Jesu lille lam” er en metafor, som jeg er vokset op med og har givet videre til mine børn, derfor virker dette sangvalg også meget nærliggende for mig.
Men bogen kræver – sin simple og børnevenlige udformning til trods – en hel del forklaring. Når Grundvigs ”Sov sødt, barnlille” bygger på et sprog, som er komplet uforståeligt for de små, med begreber som favn, salighed og favr, går budskabet fløjten, hvis ikke det lykkes at forklare den for børnene. Det samme kan siges om nogle af de engelske sange, som er oversat til dansk. Omvendte ordstillinger og lignende sætter forældrene overfor en forklaringsopgave. Men det er måske også meningen.

Mange brugbare bønner

Selv om sproget kan give forældrene lidt ekstraarbejde er det indsatsen værd. Det er godt at kunne give sange og bønner videre og være sammen sine børn i mødet med vores far i Himlen.
Josua Christensen

Kathy Couri m.fl.:
Godnat-bønner
6 sider (pap)
79,95 kr.
Lohse