Tre måneder uden kirke

DR Kirken holder sommerpause på over tre måneder. Dybt kritisabelt, lyder det fra KLF, Kirke & Medier.Danmarks Radio bekendtgør i en kort besked på hjemmesiden, at DR Kirken holder sommerpause frem til den 8. september.

Henning Bjerg Mikkelsen, landsformand i KLF, Kirke og Medier, opfordrer DR Kirken til at tage på sommerstævner i sommermånederne.

Det bekymrer lytter- og seerorganisationen KLF, Kirke & Medier, der netop har kæmpet for, at DR Kirken skal være et tilbud til de mange, der af en eller anden grund ikke kan komme i kirke.

Færre seere er ingen undskyldning

– Det er dybt kritisabelt, at Danmarks Radio lukker DR Kirken i hele sommerperioden. Især i betragtning af, at DR Kirken med kanalomlægningen er flyttet fra hovedkanalen DR1 til DRK, siger foreningens landsformand Henning Bjerg Mikkelsen.
KLF er helt på det rene med, at der er færre seere i de varme sommermåneder, men man aflyser jo ikke nyheder, reportager og kulturprogrammer af den grund, mener Henning Bjerg Mikkelsen.

Tænk kreativt

– De mange syge og ældre, som ikke kan komme af sted til almindelige gudstjenester, bliver nu frataget dette åndehul i hverdagen, siger han og opfordrer DR til at tænke kreativt i sommerperioden.
– Hvorfor ikke benytte anledningen til at komme ud på de mange bibelcampings og sommerstævner og bringe gudstjenester derfra i sommerperioden? foreslår han.
Eva