Tyrkiet og Israel samordner opfattelsen af Syrien og Iran

Chefen for den israelske Mossad efterretningstjeneste, Tamir Pardo, har ifølge den tyrkiske avis “Hurriyet” haft et hemmeligt møde i Ankara med det tyrkiske efterretningsvæsens underskretær Hakan Fidan for at samordne deres opfattelse af situationen omkring Syrien og Iran.
Det tyrkiske blad skriver, at Pardo har anmodet om et møde med statsminister Recep Tayyip Erdogan, men at denne endnu ikke har svaret på henvendelsen.

Fidan og Pardo menes at have drøftet syriske forhold og Irans inflydelse i Syrien.

De drøftede tillige udveksling af efterretningsoplysninger mellem Tyrkiet og Israel.

Kilder der citeres af “Hurriyet” mener at vide, at den iranske revolutionære garde og den syriske efterretningsenhed al-Mukhaerat abejder sammen mod Tyrkiet.

Syrien indbudt til konference

Ifølge iransk statsdrevet TV har en iransk viceudenrigsminister oplyst, at Iran er blevet indbudt til en planlagt fredskonference i Geneve for at drøfte afslutningen på den syriske borgerkrig.

Den israelske avis “Yediot Aharonot” skriver idag, at USA og Rusland ønsker, at såvel Syriens præsident Basher Assad og hans fjender sender delegerede til den foreslåede fredskonference, men er uenige om deltagelse af Iran, der er Assads allierede.
– Vi har fået en verbal indbydelse til at deltage i Geneve-konferencen, siger den iranske viceudenrigsminister Hossein Amir-Abdullahian til iransk TV.

Han beskylder Vesten for at have opflammet til vold i Syrien.


Artiklen fortsætter efter annoncen: