Dræberbien

Vi bor i en mindre by. I en by, hvor der er forskel på indfødte og tilflyttere – og vi er i den sidste kategori.

 

Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvordan vi opfører os i byen. Som de fleste andre mennesker vil vi gerne være “en del af flokken” i ordenes bedste betydning
Derfor var det heller ikke helt med min gode vilje, at nysgerrige landsbybeboere forleden kunne se mig opføre en avanceret krigsdans på hovedgaden.

Den startede meget forsigtigt. Først et par hurtige småskridt til højre og så lidt til venstre. Men så tog det fart. Jeg dansede ud midt på vejen, snurrede et par gange rundt om mig selv og løb så i et målrettet zigzag-mønster tilbage på fortovet – viftede lidt forsigtigt med hænderne i luften og gik derefter over på den modsatte side, mens jeg omhyggeligt spejdede efter grinende tilskuere.
Der var heldigvis ikke nogen, og jeg kunne gå videre, som om der intet var sket.
Men adrenalinen kørte stadig rundt i kroppen og mit hjerte bankede i en hidsig rytme. Jeg vidste, at jeg havde mødt en bi med dræberinstinkter.
Den begyndte med at summe et par gange tæt forbi mit hovede som en helikopter fra Special Forces – og uanset mine mange undvigemanøvrer blev den i lang tid ved med at holde sig indenfor skudafstand.

Altså – jeg ved jo godt – teknisk set – at bier ikke er dræbere. Og jeg ikke direkte fobisk i forhold til dem. Det lykkes mig normalt at opføre mig rimelig naturligt, hvis de ikke kommer alt for tæt på. Men når de gør, aktiverer de – og en del andre flyvende dyr – alle mine frygt- og flugtmekanismer. Jeg tror ikke, jeg er den eneste, som kan bruge masser af energi på frygt for ting, som ikke er egentlig farlige.

I sit andet brev til sin ven Timotheus minder Paulus ham om, “at Gud ikke har givet os en frygtsom ånd, der gør os modløse, men en ånd, der giver os kraft, kærlighed og sund fornuft.”
Måske jeg også lige har brug for at blive mindet om det – bare engang imellem. Så frygten for bier – og farligere ting – ikke ender med at styre mit liv. For det er i hvert fald ikke det, Gud ønsker for mig.