231 indvandrere fra Nordamerika lander i Tel Aviv lufthavn

I denne uge har Israel oplevet en af de største indvandringer til landet, da et fly med 231
immigranter fra USA og Canada landede i Tel Aviv lufthavn.
Mange af dem var fra Bergenfield, New Jersey. De kom hertil fra New Yorks JFK Airport, en masse mennesker i alle aldre, der ikke kendte hinanden, men kom til det under den lange flyvning.

Det var den nyeste gruppe af tusinder af immigranter, der er kommet til Israel i de senere år i transporter arrangeret af “Nefesh B’Nefesh” (Sjæl-til-sjæl”)-bevægelsen, der har været mange unge jøders genvej til Israel.

Der var mange unge ægtepar mellem dem, for adskilliges vedkommende var det en mangeårig drøm, der nu stod over for at blive opfyldt. Blandt de nye indvandrere var 106 børn.

En stor del af de nyankomne er akademikere, der allerede har sikret sig beskæftigelse inden ankomsten.

Ombord var også et antal israelske og udenlandske journalister, der ville sikre sig en “her-og-nu” beretning, om hvilke tanker, der rører sig blandt mennesker, som står over for at udføre en af de største beslutninger i deres liv – at prøve tilværelsen i et andet land, med en anderledes kultur og et svært sprog at lære – og sige farvel til det kendte, familie og venner.

Og så er der hæren. Nogle af de unge og yngre mænd blandt de nye indvandrere vil blive indkaldt til at gøre tjeneste i den israelske hær, og de gør sig tanker om, hvad det vil indebære for dem og deres familie

En af journalisterne ombord, ved navn Danielle Ziri, har talt med flere i denne gruppe og skriver, at militærtjenesten ikke syntes at anfægte dem, selv ikke, at de nok skal i en kampenhed.

Hun skriver:
Vi er så vant til at beklage os over Israel og ønsker at vi levede andetsteds,så vi kan dårligt fatte, at nogle vil forlade Amerikas Forenede Stater for denne lille plet på landkortet. Alle var glade og klappede i hænderne, når der var den mindste mulighed, hver gang piloten gav en besked over højttaleren om, hvor flyet var i verden – og at der nu ville være toldfrit salg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Størst var bifaldet, da flyets hjul ramte landingspladsen,