Israel og Bulgarien holder luftvåben-øvelse

Israels luftvåben (IAF) har afholdt en storstilet øvelse i Bulgarien i de sidste uger for at praktisere avancerede luftforsvarssystemer. Ifølge en israelsk militær talsmand blev øvelsen afholdt “med tanke på Hizbollah, Iran og Syrien aksen og som forberedelse til et multifront-scenarium”.

Det bulgarske luftvåben deltog i øvelsen sammen med omkring 100 israelske besætningsmedlemmer. Øvlsen varede i tre uger og fandt std på den bulgarske
Graf Ignatieo flybase.

Et fotografi på det israelske luftvåbens webside viser 18 israelske piloter, navigatører og teknisk personnel ved deres ankomst til Bulgarien.

I forbindelse med øvelsen mødtes den israelse luftvåbenchef, general Amir Eshet, med dennes bulgarske kollega, Konstantin Popov.

Israelerne indsatte F-16 kampfly i øvelsen. Ifølge bulgarske medier fløj et israelsk Boeing-fly meget lavt over den sydlige del af Bulgarien, hvilket medførte, at nogle civilpersoner blev ramt af panik..

Det bulgarske luftvåben brugte flere ældre modeller i øvelsen heriblandt MIG-21 og Mig-29 fly.
De sidstomtalte indgår i det iranske og syriske luftvåben. Også Sukhoi-fly, der er en del af Irans luftvåben, var indsat i øvelsen.