Israelsk ubåd ødelægger russiske missiler til Syrien

Det lyder som en James Bond-film, men er nok ramme alvor – at en israelsk ubåd fra Middelhavet skal have ødelagt russiske missiler opmaganiserede i byen Latakia i Syrien.

Det er amerikanske og britiske medier, som oplyser dette, mens man i Israel, vanen tro, hverken vil bekræfte eller afkræfte denne handling.

Syriens præsident, Bashar Assad, som ved det sidste – formodede – israelske luftangreb mod Syrien sagde, at Israel ville komme til at betale en høj pris, hvis det angreb påny, har heller ikke kommenteret, hvad der er sket i Latakia.

Han ignorerer totalt krænkelsen af syrisk suverænitet. Han koncentrerer alle sine bestræbelser om at bekæmpe opstanden mod hans styre og synes at mene, at selv ydmygelsen af ham i medierne stadig må foretrækkes fremfor en direkte konfrontation med Israel.

Angrebet mod et militært lager i Latakia fandt sted den 5. juli.Det tog sigte på at ødelæggge russiske “Yakhont” anti-skibs krydsermissiler, som med stor nøjagtighed vil kunne ramme israelske mål, heriblandt de israelske havne Haifa og Ashdod, naturgas-infrastruktur i Middelhavet og Hadera-kraftværket midtvejs mellem Haifa og Tel Aviv.

Arabiske og internationale medier rapporterer om en række eksplosioer i et lageranlæg i Latakia ved Middelhavet for en uge siden.

Israels fordvarsminister Moshe Ya’alon, ønsker ikke at komme ind på episoden, men siger blot:
– Vi har sat røde linjer for vores egne interesser og vi overholde dem. Der er et angreb her, en eksplosion der, forskellige versioner – i Mellemøsten er det i reglen os, der beskyldes for sådanne ting.

Ubåd

Mellemøstlige efterretningskilder siger, at det nylige angreb mod et våbendepot i Syrien – oprindelig tilskrevet det israelske luftvåben – faktisk var blevet udført af krydse-rmissiler, afskudt fra en israelsk ubåd i “Dolphin”-klassen, oplyser det britiske “Sunday Times”. Hvis dette er korrekt, er det den første israelske flåde-intervention i Syrien siden borgerkrigen begyndte der i marts 2011.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge “Sunday Times” var målet en sending af 50 russisk-fremstillede Yakhont P-800 anti-skibs missiler, leveret til Assads væbnede styrker iår. “Times” skriver, at angrebet var koordineret med Washington, som tidligere havde meddelt Moskva, at det var frustreret over denne missil-sending.