52 kirker og to kristne boghandler angrebet

Både facaden og alt  inventaret er ødelagt.
Både facaden og alt
inventaret er ødelagt.

Muslimske fanatikere har nedbrændt to kristne bogforretninger i det sydlige Egypten. Også 52 kirker og tre kristne skoler er blevet angrebet og stukket i brand.
– Vi frygtede et sådant angreb, så derfor holdt vi lukket, så ingen af vore ansatte blev såret, siger Ramez Atallah fra Det Egyptiske Bibelselskab.

Forkullede rester af bibler og sodsværtede mure var det sørgelige syn, som mødte medarbejderne i to af det egyptiske Bibelselskabs butikker i det sydlige Egypten, oplyser Det danske Bibelselskab.

Angreb flere kristne mål

De to kristne boghandler i byerne Assiat og Minia, som er de største byer i det sydlige Egypten, havde været lukket på grund af urolighederne.
– Det var to meget smukke fuldt udstyrede boghandler. Angriberne ødelagde metalgitteret udenfor forretningerne, smadrede vinduerne bag dem og satte ild til bogforretningerne. De gjorde det samme med mange andre forretninger og de ødelagde mange parkerede biler, fortæller Atallah, som er generalsekretær i Det Egyptiske Bibelselskab.
Angriberne satte også ild til 52 kirker og tre kristne skoler. De voldelige aktioner skyldes militærets rydning af Det Muslimske Broderskabs sit-ins i Kairo. Nu retter broderskabet vreden mod kristne mål.
Ingen medarbejdere i de kristne forretninger kom dog til skade, for butikkerne var lukket ned af frygt for angreb, efter at hæren og politiet havde ryddet de områder, som støtterne af den afsatte præsident Mursi havde besat.

Hævnaktioner

Mange kirker er blevet angrebet, og flere af dem sat i brand ifølge International Christian Concern. De fleste egyptere forventede volden, fordi Det Muslimske Broderskab havde fremsat mange trusler om gengældelse, hvis deres protestlejre blev fjernet.
Ramez Atallah understreger, at det ikke kun er kristne mål, der er blevet ramt i Egypten. Han beretter, at angrebene også er rettet mod myndighederne og mener, at den voldelige minoritet forsøger at destabilisere landet.
– Alligevel er det hjerteskærende at følge billederne på tv af blodsudgydelser, der foregår mellem egyptere, siger Ramez Atallah. Han opfordrer de kristne egyptere til at vise tilgivelse og kærlighed til dem, de måske opfatter som fjender.
Ramez Atallahs skriver en blog, hvor han reflekterer over, hvordan det er at leve som kristen i Egypten
http://rameza.wordpress.com/

Symbol på problemerne
Der var kun forkullede rester tilbage af biblerne i de to forretninger i Assiat og Minia.
Der var kun forkullede rester tilbage af biblerne i de to forretninger i Assiat og Minia.

Generalsekretær Morten Thomsen Højsgaard fra Det danske Bibelselskab roser det arbejde, som udføres af Det Egyptiske Bibelselskab. Her er oplysning, forsoning og samarbejde i fokus.
– Ødelæggelsen af Bibelselskabets boghandel er et sørgeligt symbol på de dybe problemer, som det egyptiske samfund står med nu. Al optimismen fra det arabiske forår er pist væk. I stedet frygter jeg, at vold og uro nu vil skabe endnu større problemer for landets kristne og andre sårbare minoritetsgrupper, siger Morten Thomsen Højsgaard.