Danmission støtter ofrene i Egypten

Gennem den lokale samarbejdspartner vil Danmission sende 100.000 kr til ofrene i Egypten.

Danmission giver 100.000 kroner til ofrene for de seneste uroligheder i Egypten. Pengene kanaliseres gennem den koptisk-evangeliske udviklingsorganisation Ceoss.

Målet er at hjælpe nogle af de mennesker, som har fået ødelagt huse og ejendele og fået deres livsgrundlag smadret – uanset om de er kristne eller muslimer.
Urolighederne er blusset op siden afsættelsen af præsident Mohamad Mursi. Der er adskillige beretninger om angreb på shia-muslimer og kristne egyptere. Siden militæret valgte at opløse Det Muslimske Broderskabs demonstrationer i Cairo med mange dræbte og sårede til følge, har nogle demonstranter angrebet politistationer og kristne kirker, skoler og forretninger.
Biskoppen for Den Anglikanske Kirke i Egypten, som er en af Danmissions partnere, opfordrer til forbøn og støtte til ofrene: ”Bed om, at situationen vil falde til ro. For visdom og taktfølelse hos politiet og i hæren, for sikkerheden for alle kirker og menigheder og for alle mennesker i Egypten.”
Danmission appellerer om forbøn for Egypten og indsamler derudover underskrifter som en tilkendegivelse af solidaritet med egypterne.
Danmisions arbejde støttes af staten, men drives hovedsageligt for privat indsamlede midler og overskud fra Danmissions genbrugsbutikker.
Bodil