Gud bruger de midler, han vil…

”Min Gud” bruger ikke midler til at skrive automatskrift…. (læserbrev i uge 32)
Hvor må det være dejligt at vide, hvad ens Gud gør og ikke gør, må og ikke må. Jeg er ikke sarkastisk, for jeg har selv været i noget nær samme situation, da jeg for nogle år siden kom væk fra min kristne forståelse og nærmede mig ’det store tag-selv-bord’, hvor man tror, det er muligt selv at sammensætte sin Gud. Men Gud er ikke et build-a-bear-projekt.

Gud – vor Hellige Treenige Gud – henvender sig til os på nøjagtig den måde, han synes er aktuel. Profeter i GT, en brændende tornebusk, med Jesus i NT, hvor vi oplever utallige helbredelser, omvendelser, Lazarus der opvækkes. Efter Jesus Kristus’ opstandelse og himmelfart, sender Gud Helligånden til os, og gennem de sidste 2000 år har han ved Helligåndens virke inspireret utallige mænd og kvinder, mystikere og helgener, som på forskellig vis har været med til at uddybe forståelsen af Guds Rige. I de seneste århundreder oplever vi også, at Jomfru Maria, Guds Moder, der har en ganske særlig plads i Himlen, bliver sendt til Guadelope, Lour-des, Fatima, Garabandale og mange flere steder; siden 1985 til Medjugorje. Altid for at hjælpe menneskeheden og bringe sjæle tilbage til Gud. Ligesom Gud i disse år lader mange få helbredelsens nådegave, sågar opstandelse fra de døde, hvis man tør tro Dr. Chauncey W. Crandall’s beretning.

Vassula er altså en af de ’redningskranse’, der smides ud, ligesom mange andre profeter/budbrindere. Noget som de fleste medier i Danmark ignorer totalt. Det er derfor med stor glæde at se, at Udfordringen tør bringe spirituelle emner på banen, som ikke er godkendt af Kirkeministeriet eller den offentlige mening. Svend Jensen har dog ret i, at vi altid skal være på vagt for falske profeter og ulve i fåreklæder. Vi ved, Satan hader Gud og vil gøre alt for at trække os væk fra Gud og lede os i fordærv. Men på frugterne skal vi kende Guds værker… og hvorfor skulle Satan dog gå Guds ærinde og lede tusindvis til omvendelse og tilbage til troen på Gud?

Hvis man søger Gud, må man bede om hans hjælp og vejledning, så kommer den, når han synes. Jeg er derfor i dag meget taknemmelig for den store nådegave, det var at læse Min Engel Daniel og derefter Sandt Liv i Gud. Det var bestemt ikke morsom læsning, at opleve at man er kommet så langt væk fra det, som er Guds mening med vort liv, men det var åbenbart den medicin, som var påkrævet i mit tilfælde. Her gik man lige og troede, man var et rimelig godt menneske, der kunne vandre lige ind i Paradis, når den tid kommer…

Gud er Kærlighed, Barmhjertighed og Sandhed. – Han elsker alle sine børn, både de troende og de ikke-troende, men Gud er også retfærdig, så engang imellem synes det, som om han siger ’Nok er nok’. For ganske vist har han givet os en fri vilje, men det må alligevel være en forfærdelig smerte, hver gang vor Himmelske Fader ser et af sine børn vælge fortabelse frem for det evige liv i Guds Rige.
Tenna Mikkelsen
Odderbækvej 13
7323 Give