Radikal lovsang

s22_CD_Only-A-Shadow-Live-coverHun begyndte som praktikant i International House Of Prayer (også kaldet IHOP) i Kansas, i en alder af kun 19 år. Siden har Misty Edwards i den grad slået sit navn fast.

Men spørger man hende selv, så er der ikke megen tvivl om, at det ikke er hendes eget navn, hun vil gøre kendt. Hun brænder for Jesus, og hendes profetiske og spontane lovsang har på alle hendes nu otte albums peget på ham. Således også på dette album ’Only A Shahow’, som er et fantastisk album.

Misty Edwards formår som meget få andre at levere varieret lovsang, som slet ikke lyder som typisk lovsangsmusik! Hendes sange består i høj grad af bibelcitater og umiddelbare og spontane tekster, og det synes jeg personligt er dejligt og trosopbyggende.
Denne plade skifter mellem dance-agtige numre med høj bas til den blødeste og sødeste pop, men trods den store spændvidde, så synes jeg, at pladen hænger godt sammen som en helhed.

Misty Edwards’ musik er i samme stil som blandt andet Jason Upton, som i flere omgange har gæstet Danmark.Musikken er oplagt som personlig lovsang, hvor man lader sig fylde af den sandhed, Misty Edwards med sin både sårbare og kraftfulde stemme synger om. Pladen blev optaget live, og det betyder også, at det nogle gange kan være svært at skille de enkelte numre fra hinanden. Den skal høres ud i ét – og gerne højt!
Jeg er begejstret over ’Only A Shadow’, for Misty Edwards formår på en meget autentisk og enkel måde at føre lytteren ind til det intime forhold til Gud, hvor det kun er dig og ham. Det er ikke kun fed musik, det er også musik, som næsten ikke kan undgå at røre én.
Henrik