Livni: “Dramatiske beslutninger forestår”

Nyt fra Israel-forsideDen israelske forhandlingschef over for palestinenserne, justitsminister Tzipi Livni, siger, at der

vil blive “dramatiske beslutninger” for Israels vedkommende ved slutningen af forhandlingerne.

 Så nu prøver befolkningen i Israel at tænke sig frem til, hvad hun mon mener med dette.

 Hun fremsatte udtalelsen over for Israels Radio, men ville ikke gå i detaljer med, hvad hun mente.

 Hun tiføjede, at begge parter var blevet enige om ikke at afsløre detaljer om deres forhandlinger

“for at opbygge tiltro”.

 – Vi diskuterer, men vi gør det inden døre,sagde hun.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun beklagede, at de “høgeagtige” partier i koalitionen gjorde forhandlingerne vanskeligere på grund af deres opposition til oprettelsen af en palæstinensisk stat – centret i forhandlingerne.

 – Det er ingen hemmelighed, at der i denne koalition er mindst et parti, der modsætter sig ideen om  to stater for to folk – noget jeg støtter af hele mit  hjerte, sagde hun.

 Hun henviste hermed til økonomiminister Naftali Bennetts “Habayit Hayehudi”-parti – Israels tredjestørste – uden at omtale det ved navn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dette er  meget problematisk, hvad forhandlingerne angår, sagde hun.

 Hun  bebrejdede Arbejderpartiet for at have afvist statsminister Benyamin Netanyahus tilbud om at slutte sig til koalitionen efter valget tidligere i år.

 – Denne afvisning banede vej for den nuværende “høgeagtige” koalition, sagde hun. Det ville være lettere, hvis der var et mere solidt flertal i  regeringen for fredsprocessen og beslutningerne.

 Om de israelsk-palæstinensiske forhandlinger vides blot, at man kan forvente endnu et møde i Jerusalem, inden drøftelserne henlægges til Vestbred-området. De skulle have fundet sted i Jeriko onsdag, men mødedatoen blev ændret på grund af den palæstinensiske forhandlingsleder, Saeb Erekats, forestående rejse til Rusland.


Artiklen fortsætter efter annoncen: