Ny generalsekretær i Normisjon

Ingvar Torsvik, ny generalsekretær i Normisjon, kommer fra et job som kommunalchef i Os Kommune.
Ingvar Torsvik, ny generalsekretær i Normisjon, kommer fra et job som kommunalchef i Os Kommune.

En af Norges største indenlandske og udenlandske missionsorganisationer har i sommerens løb annonceret, at deres generalsekretær fra årsskiftet bliver Ingvar Torsvik.
Ingvar Torsvik er den nye generalsekretær for Normisjon.

Det offentliggjorde organisationens bestyrelse i begyndelsen af juli.
Normisjon opstod i 2001 som en sammenslutning af Den norske Santalmisjon (1867) og Det norske lutherske Indremisjonsselskap (1868) og Langesundsfjordens Indremisjonsselskap. De har omkring 70.000 medlemmer på landsplan og driver desuden mission i en lang række lande.
På pladsen som generalsekretær afløser Ingvar Torsvik Rolf Kjøde, som har siddet på posten i 10 år.

Kommunalchef

Ingvar Torsvik arbejder indtil sin ansættelses begyndelse per 1. januar som kommunalchef for Oppvekst og Kultur i Os Kommune. Han har en teologuddannelse fra Misjonshøgskolen i Stavanger og har tidligere undervist samme sted. Desuden har han været menighedspræst i Sandnes, hvor han bor med sin familie.
De seneste år har han taget en strategisk lederuddannelse, og det er også denne side af sig selv, han ser som sin styrke.
Han mener ikke, at overgangen fra kommunalt ledelsesarbejde til en åndelig post bliver chokerende.
– Det handler om meget af det samme, samle mennesker omkring en vision. Men så er der jo en åndelig dimension i Normisjon, som bliver anderledes, og som jeg ønsker at komme bedre i kontakt med.

Strategisk leder

Styreleder i Normisjon, Tormod Kleiven, omtaler på Dagen.no Ingvar Torsvik som en generalsekretær for fremtiden.
– Han har en lederkompetance i at arbejde med mennesker og er en god teambuilder. Det, tror vi, er vigtigt i den ændringsproces, vi er i med missionsarbejdet.
Vi tror, han kan være med og bygge noget, som gør, at vi kommer tætter på vores vision med at nå nye folkeslag og generationer. Det vil kræve et tydeligt åndeligt lederskab og en type strategisk arbejde, hvor han har store kompetencer.