Paven: ”Den karismatiske bevægelse hjælper kirken”

s10_paven– I 70’erne og i 80’erne var jeg ikke en stor fan af den karismatiske bevægelse, men jeg blev omvendt, da jeg lærte dem bedre at kende, sagde paven under besøget i Brasilien.
Den katolske kirke i Latinamerika oplever nogle steder tilbagegang, fordi befolkningen søger til pinsekirkerne. Men paven er kommet til at se positivt på pinsekirkerne og den karismatiske bevægelse:
– Jeg plejede at sige, at de blandede den hellige liturgi med en samba-skole. Men så kom jeg til at se det gode, de gør. I kirkens liv lige nu er disse bevægelser nødvendige. De er Åndens nåde, og generelt gør de meget godt for kirken.
– Den karismatiske bevægelse handler ikke bare om at vinde nogle få pinsefolk, den tjener kirken og kirkens fornyelse, sagde paven, da han talte med brasilianske biskopper om forholdet til pinsekirkerne.
Bodil