Turistkirker er stopfyldte

På Rømø regner man med at op imod 60.000 turister lægger vejen forbi St. Clemens kirke i sommersæsonen.
På Rømø regner man med at op imod 60.000 turister lægger vejen forbi St. Clemens kirke i sommersæsonen.

Adskillige tusinde ekstra besøgende i kirkerne om sommeren er virkeligheden i de bedst besøgte turistområder i Danmark – mens kirker i storbyerne må holde lukket.
Hvor påsken og julen for nogle præster er den travleste tid på året, er sommerferien det for andre.

For når turister valfarter til de danske småøer og havnebyer, skaber de også et gevaldigt liv i turistområdernes kirker. Det skriver Bibelselskabet på deres hjemmeside.
Mens mange danskere læner sig tilbage og holder sommerferie, har kirkerne i Danmarks største turistområder travlt med at fylde kalenderen med aktiviteter, der lokker turisterne til. Det er med til at fylde deres kirkebænke mere end den øvrige del af året.

Turister i tusindevis

Et af stederne er på den lille vadehavsø Rømø. Sommeren igennem slår turister i tusindvis fra ind- og udland sig ned i fritidshuse, campingvogne og teltpladser på øen. Og det har man i Rømø Kirke øje for.
Gennem de seneste år har kirken lagt flere og flere aktiviteter såsom gudstjenester på både dansk og tysk, koncerter og foredrag ind i kalenderen i sommermånederne. Og i år vil der for første gang også blive afholdt sommerhøjskole. Det medfører, at 60.000 mennesker i løbet af turistsæsonen lægger vejen forbi kirken, fortæller sognepræst Claus Helsbøl.
– Mange vil noget andet end kun at ligge på stranden og er derfor glade for, at kirken er i sving. Det er jo helt oplagt, at kirken er aktiv, når der pludselig er så mange flere mennesker i sognet. Det er med til at tiltrække nogle mennesker, som nok ellers ikke ville komme i kirken, siger han til Bibelselskabet.
I Søndervig er man ligefrem gået skridtet videre. Her har initiativtagere fra Herning Frikirke lavet en decideret turistkirke for syv år siden. Den har til huse i restaurant Beach Bowl og her vil omkring 100 danskere og tyskere mødes ved hver eneste gudstjeneste i løbet af sommeren.
Eva