Elevrekord på Mariager Højskole

Leif Petterson er lærer på Mariager Højskole. Her har de oplevet et boom af tilmeldinger til det nye år.
Leif Petterson er lærer på Mariager Højskole. Her har de oplevet et boom af tilmeldinger til det nye år.

Når Mariager Højskole den 18. august begynder næste semester, bliver det med højeste antal tilmeldinger i 20 år – nemlig 76 i den seneste optælling.
Det så deprimerende ud i marts. Kun 20 tilmeldinger til Mariager Højskoles næste hold. Det var under forventningen for det tidspunkt.

Leif Petterson er underviser og ansvarlig for Lederlinien, som er en af fem linier på bibelskolen Mariager Højskole.
– Vi blev lidt desperate og tænkte, om det mon ville ende ud i nedskæringer. Men så begyndte vi at bede Gud om at sende de rigtige mennesker, som gerne ville trænes i at være disciple af Jesus. Samtidig begyndte vi også at arbejde for det, forklarer Leif Petterson.

Fantastisk resultat

Lærere og elever brugte deres netværk til at sprede budskabet om højskolen, og der blev annonceret forskellige tilbud.
– Det er jo fantastisk, hvor godt det er gået, siger Leif Petterson med smil i stemmen. Han kan nemlig fortælle om 76 tilmeldte i nuværende øjeblik. Desuden plejer højskolen at modtage en håndfuld tilmeldinger i løbet af ugerne frem til skolestart den 18. august.
– Hvis alle maser sig sammen, kan vi nok have plads til 100 elever. Men vort nuværende mål er 85, forklarer han.
Af de 76 elever er 35 andet-års elever på skolen.

Ikke bare spilde et år

– Men det er ikke bare kvantiten, som begejstrer os, fortæller Leif Petterson.
– Det er jo ikke unge, som bare gerne vil spilde et år, men nogen som simpelthen gerne vil på bibelskole. Jeg tror, de mange tilmeldinger er et tegn på, at de unge oplever os som en relevant høj- og bibelskole, der klæder dem på til videre uddannelse og hjælper dem til at finde ud af, hvad de skal med livet. Det er også det, vi selv synes, vi er særlig gode til, slår han fast.

Mangfoldighed af valgfag

Det er ikke kun økonomisk, at den store elevtilstrømning har betydning for højskolen.
– Det giver selvfølgelig en god stemning af fællesskab, venskab og udvikling at være så mange sammen, fortæller Leif Petterson, som med årets hold på omkring 70 har oplevet nogle af fordelene.
– Desuden betyder de mange elever, at vi kan give det mangfoldige udbud af valgfag, som vi gerne vil.
I år har vi blandt andet haft tyve elever på missionstur i Zambia og Indien.
Desuden hjælper vores elevet til i lokale menigheder og hjælpeorganisationer. Det kan være med lovsang, børne- og ungdomsarbejde eller i den lokale genbrugsbutik. Med det store antal tilmeldinger, kan vi hjælpe endnu flere, pointerer Leif Petterson.