Flere vil studere på Menighedsfakultetet

Jørn Henrik Olsen er fakultetsleder på Menighedsfakultetet i Aarhus.
Jørn Henrik Olsen er fakultetsleder på Menighedsfakultetet i Aarhus.

33 optagne ansøgere til semesterstart i efteråret er ny rekord for Menighedsfakultetet.
Selvom uddannelsesstedet stadig ikke er SU-berettiget, og uddannelsen tager 4 ½ år, har Menighedsfakultetet fået flere nye studerende end nogensinde.

De 33 ansøgere, som opfyldte kravene, kan efter sommerferien begynde deres bachelorstudier i teologi på Menighedsfakultetet i Aarhus.
Det er ny rekord og hele 14 flere end sidste uddannelsesstart i 2011. Antallet af rettidige ansøgere har de seneste år svinget mellem 20 og 28.
Det store antal ansøgere er bemærkelsesværdigt i betragtning af, at Menighedsfakultetets bacheloruddannelse endnu ikke er blevet tildelt SU, og at de nye studerende derfor økonomisk set stilles markant ringere end de af deres jævnaldrende, der søger ind på universiteternes teologiuddannelser.

Teologi for kirkens skyld

– De nye studerende tiltrækkes af Menighedsfakultetets vision om at drive teologi for kirkens skyld, men også af det fællesskab, som udfolder sig i de nye rammer omkring ”Torvet” – hvor to missionsselskaber bor sammen med MF, mener fakultetsleder Jørn Henrik Olsen.
– Det store antal indikerer en voksende interesse for en teologiuddannelse, der kombinerer et højt akademisk niveau, et kirkeligt grundlag og et klart sigte mod den kirkelige praksis.
Den 2. september påbegynder det nye hold 4 ½ års studier. Da MF ikke har selvstændig godkendelse som uddannelsessted skal den danske 3½-årige bachelor kombineres med et års fjernstudie ved University of South Africa, som er Menighedsfakultetets nye samarbejdspartner. Dette giver en æresbachelorgrad, som kvalificerer de studerende til at blive optaget på et kandidatstudium i Danmark eller udlandet.