Ny trubadur

Chris Renzema er ikke en helt ny artist, men hans tidligere plader har ikke fået særlig meget opmærksomhed. Måske bliver dette hans gennembrud.

Uden at han lyder som disse, fornemmer man, at han har hentet inspiration fra både Bob Dylan, Larry Norman og George Harrison. Hans styrke er sangskrivningen. Der er dybde i teksterne. Han tackler både indre personlige ting, men også ydre ting som mega-pastors, som i sangen “Holy Ghost”. Hans sange er tilbedende, intelligente og indimellem samfundskritiske.

I åbningssangen “Not Giving Up On You” leverer han en fin falset til en iørefaldende melodi. Teksten handler om at holde fast i troen. Sangen “God & Prozac” handler om at tjene Gud og samtidig være på lykkepiller. Ikke noget man typisk hører om i kristen musik. En fin sang, der handler om at lære at elske sig selv. I “Manna (After All These Years)” tager han udgangspunkt i Moses, som om Moses reflekterer over sit liv og kigger tilbage på forskellige oplevelser.

På denne sang har han en blæsersektion med. Disse blæserinstrumenter vender tilbage et par numre senere, når de fint slutter pladen af med instrumentalnummeret “…I Still Love You…” I “All My Worst Ideas” synger han om ikke at have høje tanker om sig selv og tage den plads, som Gud bør have. Du får 12 sange eller 43 minutters musik i posen, når du køber dette album. De penge er givet godt ud, hvis du vil have kristen musik med lidt mere dybde end sædvanligt.

Chris Renzema er født og opvokset i Grand Rapids, Michigan. I dag bor han og arbejder i musikbyen Nashville, Tennessee. Hans forrige album (i fuld længde) “Get Out of the Way of Your Own Heart” gav ham en nominering til en GMA Dove Award for bedste “rock/contemporary album”. Så han er godt på vej med karrieren, og han fortsætter i samme spor med dette nye album.

Kunstner: Chris Renzema
Titel: Manna
Genre: Folk Rock/Pop
Download: itunes.dk – Pris: 99,00 kr.

Chris Renzema – “Not Giving Up On You” (Official Audio Video) (youtube.com)