Fadervor er en øvelse og en dans i Guds nærvær – at være i det himmelske med benene på jorden

Poul Henning Krog

Poul Henning Krog har skrevet bogen ’Fadervor – Himlen og jorden rundt på 40 dage’.

Bogen består af 40 tekster, og tanken er, at bogen skal bruges som en 40 dage lang rejse, hvor Poul Henning Krog med udgangspunkt i den kendte tekst fra Fadervor, fører læseren rundt i den kristne tro. Poul Henning Krogs ønske er, at bogen giver anledning til inspiration og refleksion, og at den samtidig kan guide læseren til at lære Gud bedre at kende.

Hvorfor har du skrevet bogen?

”Der er mange, der har eksistentielle spørgsmål i den her tid. Vi er alle sammen alle mulige forskellige steder i vores liv, men Fadervor har de fleste et forhold til. Det er en god brobygning til at forklare om Gud, tro og kristendom – både for den bevidste kristne og for den søgende. Drømmen er at flytte læseren fra noget man kender som en remse, til noget, som kan blive et hjerteforhold til Gud som ens personlige far, hyrde, læge og beskytter.

Det er en kærlighedserklæring til Gud at få lov til at skrive sådan en bog. Jeg håber, at Helligånden må skabe en endnu større tørst; uden tørst ingen bevægelse.”

Hvad håber du, læseren får ud af at læse bogen?

”Jeg håber, at de, der læser bogen, får en fornyet indsigt i den himmelske dimension. Jeg synes, at himlen er lidt underforkyndt, og der rummer Fadervor rigtig meget med bevægelsen opad til at være sammen med Gud, til at lære ham at kende, før vi lander på jorden igen. Den bevægelse ligger meget i Fadervor, og den bevægelse ligger også meget i bogen. Det starter ikke indad og udad, det starter opad med fokus på Gud og det himmelske. Vi kan få mange ideer af os selv, men Guds ideer, som kommer i bøn og i følgeskab med ham, de har det i sig, at de lykkes. Risikoen ved at køre et liv med egne ideer er blandt andet, at vi ikke får spillet de himmelske melodier, vi mister alt det, Gud har til os. Tænk at stå foran Gud, når den dag kommer, og opdage, at der ligger 6.000 gaver med mit navn på, men jeg har ikke ænset at modtage dem, fordi jeg var optaget i mit eget univers. Fadervor er som en fodboldkamp, vi er bare altid sat på det vindende hold, opskriften kommer tydeligt med de ti sætninger i Fadervor. Nogle handler om at være sammen med træneren, andre om angreb eller forsvar. Nogen gange bliver vi lidt for spekulative omkring tegn i tiden og glemmer måske, at den store plan er, at Gud giver os en ny himmel og ny jord og et opstandelseslegeme. Den del når vi ikke altid frem til, fordi vi bruger tid på vurdering af tidens trængsler og tegn. Det er fint nok, men vi skal passe på, at vi ikke mister overblikket over Guds masterplan.”

Hvorfor undertitlen Himlen og jorden rundt på 40 dage?


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det udspringer af en tanke fra den gamle klassiker ’Jorden rundt på 80 dage’ af Jules Verne. Jeg får som type mange tanker og ideer og har derfor selv brug for meget struktur i mit skriveri. Så 40 tekster på 40 dage blev en hjælpsom ramme for mig selv til at præsentere det på en god måde. Og så er der klart den tanke i forhold til læseren, at det er en rejse, ikke på 80 dage, men på 40 dage, hvor man kommer rundt i Himlen og også rundt om livet her på jorden, i metaforisk forstand på forskellige hoteller med 40 overnatninger. Det er ikke en bog, der skal blæses igennem på en aften. Tanken er, at den skal læses med stilhed og ro over en længere periode, hvor man både beder og reflekterer over hver dagsrejse – og man kan jo også vende tilbage og besøge hotellerne en gang mere.”

Hvem er målgruppen for bogen?

”Målgruppen er dem, der kender Fadervor, og som har lyst til at fordybe sig mere i Fadervor. Den bevidst kristne kan måske rumme og forstå mere end den, der er søgende, men modsat kan søgeren springe en dag over, hvis man synes, det går lidt hen over hovedet på en, og den mulighed er der selvfølgelig også med de forskellige hoteller. Det handler også om at have tillid til, at Helligånden kan tage det, som den enkelte har brug for, der hvor de er.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bruger du mest Fadervor som remse eller som inspiration?

”Helt klart det sidste – jeg beder Fadervor hver dag og prøver at være stille og leve det ud, som ligger i den bøn, som jo er en bøn, som Jesus har givet os.
Det er en øvelse og en dans i Guds nærvær, at være i det himmelske med benene på jorden. En dans, hvor man føres af brudgommen rundt, åben for, hvordan Gud bruger de situationer, der opstår.”

Bogen er udgivet på Udfordringens Forlag og kan købes på www.hosianna.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: