UNO er ikke en dating-klub

- Vi har vores egne UNO-netværk i hverdagen, fortæller jyderne Hanne Tudlik Jessen tv. og Ingelise P. Nielsen til højre. Michael Larsen fra Sjælland er med for 10. gang.
– Vi har vores egne UNO-netværk i hverdagen, fortæller jyderne Hanne Tudlik Jessen tv. og Ingelise P. Nielsen til højre. Michael Larsen fra Sjælland er med for 10. gang.

I et hjørne af Indre Missions camping på Mørkholt møder jeg nogle af deltagerne på UNO-lejren i uge 31.

Ingelise Provstgaard Nielsen fra Bramming er med i UNOs landsudvalg:
– Vi har en Bibelweekend på LTC i Ødsted i foråret, en aktiv-weekend i foråret, bibelcamping på Mørkholt, en konference i efteråret og endelig en nytårslejr på LTC, fortæller hun.

Hvad betyder UNO for dig?
– Det er et fællesskab med andre, som lever alene i hverdagen. Det er ligesindede. Det hedder sig, at UNO er for de 25-60 årige, men der er flest mellem 30-55.
– I Jylland finders der både en UNO Vest og en UNO Øst afdeling, som arrangerer fælles dagsprogrammer. Der er i alt 5-600 på UNOs adresseliste, og på denne lejr er vi omkring 100.
– Vi er sammen med ”Fællescamping” til bibeltimerne og aftenmøderne. Men tirsdag havde vi så en temaeftermiddag i UNO. I aften inviterer vi alle til pandekager efter fællesmødet. Men ellers bor UNOerne sammen i en bestemt del af campingpladsen.

Ikke en dating-klub:

– Vi har vores egne UNO-netværk i hverdagen. Og folk som kommer på besøg finder ud af, at vi er gode til at snakke sammen. Vi har et godt fællesskab. Vi har fokus både på forkyndelsen og det at være sammen her. Men det er altså ikke en dating-klub, selv om det bestemt ikke gør noget, hvis folk finder hinanden, siger Ingelise.
– Jeg er med for 10. gang, fortæller Michael Larsen, der til daglig hører til i Karlslunde Strandkirke.
– Han arrangerede vores tur til Stevns, indskyder Hanne.
Alle UNOerne ønsker at anbefale arbejdet som et godt supplement til det daglige, kristne fællesskab.