Frihed, frimodighed og fornyelse på Kvindekonferencen 2023 i Kolding

På Kvinder i Netværks konference, der blev afholdt for 14. gang, var der fællesskab på tværs af generationer, masser af frimodighed og stærke oplevelser.

Berit Pedersen (tv) sammen med Johanna Pedersen og Lavanya Dua, der begge talte på Kvindekonference i Kolding. Foto: Kvinder i Netværk.

”Når du kun er sammen med dit eget køn, opstår der en intimitet og fortrolighed, som ellers ikke er der. Det gælder både for mænd og kvinder. Så skal vi ikke leve op til noget, her er der bare frihed, hvor det handler om at være sammen med Jesus og de andre kvinder, al måling og vejning bliver slået i stykker her og erstattet med en spejling i hinanden. Det giver også en anden frimodighed til at stille sig frem,” siger Berit Pedersen.

Berit Pedersen har været med til at arrangere Kvinder i Netværks 14. kvindekonference, som løb af stablen i Kolding den 10.-12. november 2023. I alt deltog 239 kvinder i konferencen, hvoraf de 75 var under 25 år, og det er noget, Berit Pedersen glæder sig særligt over. ”Selvom det er en konference på tværs af alder, så er mit hjerte virkelig meget for de unge.

Det er fantastisk at være med til at give dem et sted, hvor de ikke skal præstere noget, hvor de kan få nogen at vandre med og finde Gud. Jeg tror, Kvinder i Netværk har en kaldelse til at samle kvinder på tværs af generationer, det forsøger vi at give plads til i alle områder,” siger Berit Pedersen og tilføjer:

”På konferencen kommer kvinder ind og oplever frihed, at vi ikke skal leve op til noget, vi er sammen og hepper på hinanden. Det er næsten lidt ubeskriveligt, det der foregår på sådan en konference. Det gør noget stærkt ved os.”

Plads til tværkirkelighed

Kvinder i Netværk er en bevægelse, der lægger stor vægt på at være tværkirkelig, hvilket også er et vigtigt opmærksomhedspunkt på kvindekonferencen.

”Vi kommer fra mange forskellige kirker og traditioner, og vi er meget forskellige i vores måder at leve med Gud på og udtrykke os på. Det kræver nænsomhed. Nogle er fx ikke vant til tungetale eller håndspålæggelse, men på konferencen havde vi hele pakken, men jeg synes, det foregik meget fint og stille og roligt og med en fin balance – selvom der var nogen, der oplevede nye ting. Gud bevægede sig med frihed, glæde og fred,” fortæller Berit Pedersen.

Jeg tror, at budskabet fra Gud er,
at uanset om jeg føler mig værdig eller ej,
så er det ham, der beslutter, at vi er hans brud,
at vi er værdige. Det er ham,
der giver os kjolen på og gør os værdige,
uanset hvad vi føler og hvor beskidte, vi føler os.

Temaet blev bryllup

Berit Pedersen fortæller, at planlægningsprocessen nok er lidt forskellig fra de fleste andre arrangementer, da over 80 procent af planlægningen går med at bede.

”Det blev hen ad vejen tydeligt for os, at Gud ønskede, at temaet skulle være bryllup. At brudgommen møder sin brud. Det blev tydeligt i alt fra hvide blomster på flyeren til små detaljer i udførelsen. Dagen før konferencen skulle en frivillig lave 400 muffins. Hun spurgte Gud, hvad hun så skulle gøre, og han sagde, at hun skulle bage en bryllupskage i stedet for. Om fredagen kom en dame med en gave til mig og sagde, at den var til mig fra min himmelske far. Det var en meget flot hvid kjole, som hun følte, jeg skulle have på om aftenen. Den minder lidt om min yndlingskjole og har et strejf af brudekjole. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at klæde mig så fint, men jeg tog den på til velkomstmødet. Jeg tror, at budskabet fra Gud er, at uanset om jeg føler mig værdig eller ej, så er det ham, der beslutter, at vi er hans brud, at vi er værdige. Det er ham, der giver os kjolen på og gør os værdige, uanset hvad vi føler og hvor beskidte, vi føler os, så er vi købt fri og renset af ham,” siger Berit Pedersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Konferencens formål blev indfriet

Berit Pedersen fortæller, at mange har givet respons på, at de mødte Gud for første gang, mens andre har troet på ham længe, men fik et personligt møde med ham.

”Vi så, at mennesker blev sat i frihed. Der var rigtig meget overgivelse, og der var rigtig mange tårer af forløsning og overgivelse. Der var også flere helbredelser, blandt andet med en kunstner, der fik helbredt sit syn. Vi lever i en tid, hvor Gud gør noget, hvis vi giver ham lov,” siger Berit Pedersen.
Berit Pedersen glæder sig over, at meget af det, som de havde håbet på at opnå med konferencen, lykkedes.

Det er stort, når mennesker møder Jesus for første gang,
og det er stort, når mennesker får et nyt møde med Jesus for 40. gang.

”Vi længtes efter at bygge noget op, hvor Jesus kunne komme ind og møde kvinderne. Vi lykkedes med, at kvinder mødte deres far og befrier og fik nogle at vandre med. Det er stort, når mennesker møder Jesus for første gang, og det er stort, når mennesker får et nyt møde med Jesus for 40. gang. Kvindekonferencen er for alle, uanset om du lige har mødt Jesus eller har kendt ham i mange år. Vi har en brand og en sult efter mere med Jesus,” siger Berit Pedersen og fremhæver en anden vigtig ting ved konferencen:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I år forsøgte vi os med nogle netværkssamlinger lørdag eftermiddag, hvor dem, der havde lyst, kunne samles i forskellige netværksgrupper med forskellige fokusområder – der var blandt andet grupper for folk, der ønsker at være mere brændende i troen i deres hverdag, læse i Bibelen, forfølge iværksætterdrømme, være åndelige mødre, leve mere i mission. Det gik rigtig godt, og det ser ud til, at der er blevet skabt en masse nye gode netværk i forlængelse af det.”

Næste års Kvindekonference foregår 1.-3. november i Kirke- og Kulturcenteret Samværket i Kolding.