“Angrebet på Syrien vil vare to dage”

Nyt fra Israel-forsideEt forestående amerikansk angreb på Syrien vil vare to dage – større og længere end først antaget – meddeler amerikanske medier idag, omfattende TV-bureauerne CNN og ABC og bladet “New York Times”.

Ifølge disse medier vil angrebet blive udført af langtrækkende B-2 og B-52 “Stealth”-bombefly, som vil kunne gå til aktion fra USA og med missiler fra steder uden for rækkevidde af syriske luftforsvarssystemer.

 

Hvis svære bombefly deltager i et  angreb, vil et af deres potentielle mål være raketter, der bruges ved kemiske angreb, og raketter der kan nå Israel, oplyser ABC. Omkring 200 “Tomahawk”-missiler vil blive afskudt fra amerikanske destroyere langt ude fra havet.

Det er den amerikanske journalist, Jonathan Karl, der er i præsident Barack Obamas følge på hans rejse til Rusland, der oplyser dette.

 

Ifølge Karl vil et angreb forvolde Syriens præsident Bashar Assad større skade på to dage, end oprørene har forårsaget i løbet af to år.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bladet “Wall Street Journal” skriver, at USA har opfanget en iransk ordre til irakiske militsgrupper om at angribe amerikanske mål, omfattende USA’s ambassade i Bagdad, i tilfælde af et angreb på Syrien.

 

Andre gengældelsestrusler vil kunne komme fra Irans flåde stationeret i Persergolfen, som truer Golf-baserede amerikanske slagskibe, og ved et Hizbollah-angreb på USA’s ambassade i Beirut.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Flådebevægelser

Der rapporteres om såvel russiske som amerikanske flådebevægelser i området. Russerne sender det store landingsfartøj “Nikolai Filchenkov”, ladet med en “særlig last” til den syriske kyst.  Det oplyses, at russiske krigsskibe er komet til området for – om nødvendigt – at evakuere russiske statsborgere.                  

Blandt de russiske krigsskibe, der er i området eller på vej dertil, er missilkrydseren “Moskva”, en destroyer fra den russiske Østersøflåde og en fregat fra Sortehavsflåden.

Der er også ved at blive trængsel af amerikanske krigsskibe i området. Den amerikanske flåde plejer at have tre destroyere i Middelhavet, men har øget antallet til  fem. Hver af dem medfører henved 30 “Tomahawk”-missiler eller ialt omkring 200.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Et af de amerikanske krigsskibe, amfibie-transportfartøjet USS “San Antonio”, besøger i disse dage Haifa. Dets kommanderende officer, kaptajn Randell Dykes, siger, at det er et rutinebesøg, og at hans mandskab skal på en velfortjent ferie i Israel.

Imens prøver Obama, der er i St. Petersburg  til et G-20 topmøde, at få samlet en koalition af lande, der vil støtte en evt. amerikansk militæraktion, og fra det nærliggende Vilnius oplyses, at udenrigsminister John Kerry ventes dertil for at mødes med udenrigsministre fra EU-lande om at udøve en strengere kurs over for Assad.

 

NATO’s generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, har opfordret det internationale samfund til at overvinde dets splittelse.

– Ikke at handle vil sende et farligt signal til diktatorer verden over om, at de kan bruge kemiske og andre masseødelæggelses-våben uden nogen reaktion fra det internationale samfund, siger han.