”Dr. Egon må gerne prædike her”

En dreng, som ikke kunne gå, blev helbredt og begyndte at følge Egon Falk rundt på scenen, mens folk jublede.
En dreng, som ikke kunne gå, blev helbredt og begyndte at følge Egon Falk rundt på scenen, mens folk jublede.

Egon Falk må prædike dag og nat, for han hjælper os, fastslog distriktskommissæren. Titusind mødedeltagere oplevede helbredelser, og mange kom til tro på Jesus i Tanzania.
Nogle steder i Tanzania er de kristne blevet frataget deres rettigheder. Men Egon Falk fik en særlig tilladelse til at holde kampagne med kort varsel i Lulembela.

På grund af forbud mod offentlige evangeliske møder – endog på kirkernes egne grunde i hele Kigoma-regionen – måtte mødekampagnen flytte til Muganza ved Lake Victoria.

Kristne uden frihed

– Her blev vi, efter at alt var planlagt – og kun to uger før kampagnens begyndelse – nægtet en plads at holde møderne på, fortæller Egon Falk.
De kristne i Tanzania er blevet frataget flere af deres rettigheder, selv om de er fredens folk og ikke bryder landets love.
Det var næsten umuligt at planlægge kampagnen i Lulembela på kun to uger. Men arrangørerne knoklede, siger Egon Falk:
– Vore to organisatorer arbejdede hårdt og ihærdigt sammen med de lokale pastorer og kirker, og myndighederne gav os alle de nødvendige tilladelser.

”Må altid prædike”

– Da distriktskommisæren kom for at åbne kampagnen, overraskede han os og alle de 10.000 mennesker ved at sige, at der var visse prædikanter, man ikke ønskede i Tanzania, fordi de skaber uro.
Men så tilføjede kommissæren:
”Dr. Egon Falk har vi i al hemmelighed undersøgt og fundet, at han udelukkende prædiker Jesus Kristus, og det er, hvad vi har brug for.
Dr. Egon hjælper vort folk og nation, og han behøver ingen tilladelse til at prædike, og hvis han ønsker at prædike her i Lulembela, kan han gøre det både dag og nat, så længe han ønsker det!”, citerer Egon Falk.

Imam glemte sin bøn

Mange muslimer kom til møderne og blev bedt for i Jesu navn. Mange blev frelst og helbredt.
– Den ledende imam kom tre aftener i træk mere end en time for sent til bønnetimen i moskeen, fordi han var med på vores mødekampagne, fortæller Egon Falk.

Glæde over mirakler

Det var speciel rørende, da den ca. 4-5 årige dreng, der ikke kunne gå, blev helbredt og noget forundret begynde at gå og følge Egon rundt på platformen.
Dette mirakel udløste et taknemmelighedens glædesbrus fra den store skare mennesker.
En aften var der flere ældre kvinder, der ikke kunne gå. Men de blev helbredt og var som ellevilde. De demonstrerede deres helbredelse ved at løbe om kap med Egon på platformen.

Mange nye kristne

– Flere mennesker, der var hårdt tortureret af onde ånder og havde mistet alt håb om hjælp og udfrielse, oplevede under kampagnen at blive udfriede ved kraften i Jesu navn, fortæller Egon Falk.
Ialt blev der registreret 1852 nye kristne. De har nu fået et helt nyt liv med frihed, glæde og fred – løst fra frygten for trolddom og onde ånder.
For Egon Falk har kampagnen været til stor opmuntring:
– På trods af modstand og forfølgelse går evangeliet frem, og der bliver flere og flere kristne i Tanzania, siger han.

Den ledende imam kom flere gange for sent til bøn i moskeen, fordi han var med til den kristne mødekampagne i Lulembela.
Den ledende imam kom flere gange for sent til bøn i moskeen, fordi han var med til den kristne mødekampagne i Lulembela.