Israel tester nyt missil over Middelhavet i samarbejde med USA

Nyt fra Israel-forside

Rusland har slået en kortvarig alarm, efter at Israel i samarbejde med USA har testet et nyt missil over Middelhavet.

Øvelsen med “Arrow III”-missilet fandt  sted fra en en militærbase i det centrale Israel i forgårs kl. 9.15 og betegnes som “vellykket”.

 

Den første oplysning om øvelsen kom fra den russiske flåde, der meddelte, at den havde identificeret opsendelsen af  to ballistiske missiler – en information der “tvang” det israelske forsvarsministerium til at bekræfte, at en sådan øvelse havde fundet sted..

Der gik en time fra den russiske alarm-meddelelse om testningen, indtil Israel redegjorde for kendsgerningerne.

Test-opsendelsen siges ikke at have haft direkte forbindelse med den stadig spændte situation omkring Syrien, der imødeser et amerikansk angreb efter afsløringen af det syriske styres brug af gas mod civilpersoner. Opsendelsen har været planlagt længe, siger en israelsk militær talsmand.            

Det testede missil har navnet “Ankor”, og er Rafael-militærfabrikkernes nyeste version af “Sparrow”-missilet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Ifølge det russiske RIA nyhedsbureau faldt to “genstande” ned i havet.

Den russiske forsvarsminister, Sergei Shoigu, informerede præsident Vladimir Putin om opsendelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Såvel Ruslands som USA’s flåde har øget deres beredskab i området. Rusland, der støtter  den syriske præsident, Bashar Assad, har nu sendt et “spionskib” ind i regionen, hvor der allerede er et antal amerikanske destroyere udstyret med “Tomahawk”-missiler og hangarskibe med et stort antal fly.

En amerikansk forsvarskilde siger, at Israel rutinemsæssigt opsender missiler eller droner for at teste dets egne forsvarssystemer.

 Missil-øvelsen blev udført af det israelske og det amerikanske forsvarsministerium i samarbejde med USA’s “Missil Forsvars Bureau”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forsvarsminister Moshe Ya’alon siger, at “Israel må arbejde for at bevare dets militære forspring – vi vil fortsat udvikle verdens bedste forsvarssystemer”.  

 

Den kendsgerning, at opsendelsen blev opdaget, viser, at russerne er i højt beredskab over, hvad der sker i området angående et muligt amerikansk angreb mod Syrien.