Kurt Videbæk forsvandt sporløst fra sin egen klumme

Det var ikke Mogens, som ses til højre, men Kurt, tv., der havde skrevet klummen om at være sporløst forsvundet.
Det var ikke Mogens, som ses til højre, men Kurt, tv., der havde skrevet klummen om at være sporløst forsvundet.

Kurt Videbæk fik sig en overraskelse, da han hørte, at hans bror Mogens havde skrevet en god andagt i Udfordringen uge 31.

Kurt undrede sig lidt, for hans bror var ganske vist dygtig til mange ting – han har bl.a. været leder af den kristne producentkomite for radio og tv, og meget andet. Men han plejede ikke at give sig af med at skrive opbyggelige andagter.
Da Kurt hørte andagten læst op på lydfilerne fra Kristeligt Arbejde for Blinde, var han helt enig. Det var et godt stykke.
Han havde nemlig selv skrevet det!
Forklaringen er formentlig, at Udfordringens sætternisse ved en fejl havde indsat billedet af Mogens Videbæk, hvis foto lå i arkivet. Senere rettede korrekturen navnet Kurt til Mogens, så det passede med billedet.
Det beklager vi naturligvis. Og da mange har syntes godt om andagten, gengiver vi den igen på side 16 – med rigtigt navn og foto.
Kurt har været svagtseende hele sit liv. Som barn kom han på blinde-kostskole i København i ti år, mens familien boede i Århus.
Da Kurt var omkring 30 år var han helt blind. Men blindheden gjorde ham til en god lytter, og han var i 14 år tilknyttet KKR/TVs rådgivningstjeneste. Efter at Kurt for et par år siden flyttede til Århus, har han genoptaget sin telefon-tjeneste for KKR/TVs lyttere hver mandag kl. 14-15 og 20-21. Og nu vi er ved jubilæerne, så har Kurt og hans hustru Lise også 40 års jubilæum i år. De blev gift samme år, som Udfordringen startede. Og Mogens, ja han er gift med Tove – politikeren.
Henri.