En verden i 7D

Nissen, Henrik EngedalForestil dig, at verden kun var i 2D – altså to-dimensionel. Prøv at tænk på alle de ting, som vi ikke ville have glæde af.

I den to-dimensionelle verden findes der ikke dybde. Det hele er fladt. Det hele er ligesom en gammel Anders And tegnefilm. Som på et stykke papir.
Hvis nu du levede i den verden, hvordan skulle jeg så forklare dig, at der findes en anden dimension – det som vi kalder 3D? Det ville være svært at forklare dig, at en bold ikke bare er en rund cirkel, men at den ligesom er rund – hele vejen rundt!
Hvis vi levede i en 2D-verden, så ville vi nok ikke have sprog for en 3D-verden. For hvad skulle man sammenligne den med? Eller som Jesus sagde:
”Hvad kan vi sammenligne Guds rige med? Hvilket billede kan vi bruge? Jo, Guds rige er som et sennepsfrø. Det frø er det allermindste. Men når det er sået, vokser planten op og breder sig mere end de andre buske…”

Jesus havde den udfordring, at han skulle forklare os ”2D-mennesker” om en anden dimension – den åndelige dimension. Den var på samme tid en del af vores verden, men også en del af en anden verden. Han brugte hverdagseksempler her fra jorden for at vise, hvordan den åndelige verden er, så vi kunne forstå det.
Men det var ikke altid, de forstod Jesus, og det er heller ikke altid, at vi gør det:
”Hvad mener du med, at en bold kan være rund – hele vejen rundt? Det giver ingen mening…”
”Hvad mener du med, at de sagtmodige skal arve jorden?”
”Hvad mener du med, at du er Gud og menneske på samme tid?
”Hvad mener du med, at de sidste skal blive de første?”
”Hvad mener du med den evige ild?”

Heldigvis behøver vi ikke at være lige så afskåret fra den åndelige dimension, som en menneske i en 2D-verden ville være fra et menneske i en 3D-verden. For Jesus sagde også hele tiden til alle, han mødte: ”Guds rige er her, omvend dig!”
Altså med andre ord: Tænk nu på en ny måde! Lad nu være med at leve som om verden var i 2D, når den er i 3D.
Du kan ikke se den åndelige verden, for du lever i en anden dimension, så det kræver tro, men verden er faktisk i…skulle man sige 7D?