Teenagere går all in for Jesus

s23_store_all inNæsten ingen af teenagerne går ud af mødelokalet, når mødet er slut, fordi de bare vil have mere. Måske skyldes det, at ungdomsteamet ’All In’ tager hul på emner som sex, kærester og ægteskab, hvilket teenagerne synes er utroligt spændende.

De tager hul på alle de emner, som vi andre ikke tør snakke om. Og teenagere elsker det! Teamet, som kalder sig ’All In’, besøger både kirker og efterskoler over hele landet.

Er Bibelen ikke bare en kedelig gammel bog? Ikke hvis det står til de 10-18 stk. unge i teamet ’All In’.
– Vi oplever, at rigtig mange er utroligt positive. Teenagere siger ting som: ”Vil I ikke komme igen, så de andre elever også kan opleve det her?” og flere har efterfølgende skrevet tak til os for en vanvittig weekend. Faktisk mindes jeg ikke nogen negativ respons. Om det er, fordi folk ikke tør sige det, ved jeg ikke, griner Rasmus Jonstrup Hansen, som er med i teamet.

Et stærkt fællesskab

All In’s erklærede mål er at se teenagere møde Jesus, og derfor besøger de kirker og efterskoler, hvor de fortæller om Jesus gennem lovsang, undervisning og deres egne liv.
– I All In har vi alle én ting til fælles: Jesus. Det er det stærkeste bånd, der kan komme mellem mennesker, og derfor har vi sådan et stærkt fællesskab. Og netop fordi vi har Jesus i centrum, kan vi gøre så stor en forskel. Vi har set forandring i virkelig mange menneskers liv, og det ser vi, fordi det vi gør, gør vi for Jesus, med Jesus og på grund af Jesus, siger Jamie Lieberkind.
En anden i teamet, Simon Pedersen, ser også fællesskabet som en væsentlig faktor:
– Selvom vi kommer fra flere forskellige steder og kirker og ikke har kendt hinanden længe, er det noget af det tætteste fællesskab, jeg har oplevet, når branden for Jesus og hans Ånds nærvær binder os sammen! Og det giver sådan en gejst og energi til at række ud til efterskoleeleverne og se dem opleve store ting med Gud, siger han.

Det verden snakker om

Rent praktisk holder gruppen forskellige workshops om svære emner – for kirkerne taler ikke ret meget om dem:
– Sex, kærester og ægteskab er desværre et tabu i vores kirker. Vi har i hvert fald sjældent hørt det blive nævnt, på trods af, at det er noget af det, som verden snakker mest om.
– Vi ønsker ikke, at de kun påvirkes på dette område af folk, der ikke kender Jesus, så vi besluttede os for at åbne op for emnet.
Det gør de blandt andet ved at holde en ”kæreste-workshop”, hvor de fortæller om, hvad Bibelen siger om sagen.
– Vi svarer også på spørgsmål, som de sender løbende på sms, forklarer Rasmus.
Emnerne handler desuden om skabelse, evolution og dinosaurer, hvor man beviser, at Bibelen giver god mening i lyset af videnskaben, hvilket mange teenagere kæmper med at kunne tro.
Derudover er der workshops om Bibelens troværdighed.
– Mange kæmper også med, om Bibelen virkelig er troværdig, fordi klassekammerater kalder det for ting som ”en gammel kedelig bog”. Derudover har vi også en lederskabsworkshop, bønneworkshop om Guds intention for hver enkelts liv osv., forklarer Rasmus.

Frelse og helbredelse

Teamet bad til frelse med en teenager på en efterskole, som aldrig havde taget imod Jesus før.
– Det er nok det fedeste, vi har oplevet indtil nu. Derudover er der vildt mange, der har mødt Gud, og som er blevet inspireret til at begynde at søge Gud mere, læse i Bibelen og komme i kirke.
– Der var også en pige, hvis hals gjorde ondt, som hun bedømte til 8 på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er værst. Derefter bad en af pigerne fra teamet for hende, hvor det kom ned på 4.
I mellemtiden havde en anden dreng fra efterskolen fået at vide fra Gud, at han skulle bede for pigen, hvilket han kom over og gjorde, hvorefter smerten forsvandt fuldkomment – og alle priste Gud! forklarer Rasmus begejstret.
Teamet samarbejder med YFC, der bl.a. giver dem Street Bibles til uddeling på skolerne, og de unge ser deres tjeneste som et priviligie:
– Vi har selv oplevet Guds kærlighed til os, og nu ønsker vi bare at dele det med andre. Det er ikke, fordi vi skal, men fordi vi kan. Det er ikke noget, der skal overstås, men noget, der skal nydes. Og det kan vi kun sige, fordi Gud har givet os nye hjerter med nye længsler, slutter Rasmus.