Guds Ord skal tilbage i skolerne

Den smukke Kylie Biscutti har tidligere været model for Victorias Secret. Nu er hun gået egne veje med et formål, som går ud over alene det at skabe lækkert tøj.
Den smukke Kylie Biscutti har tidligere været model for Victorias Secret. Nu er hun gået egne veje med et formål, som går ud over alene det at skabe lækkert tøj.

En tidligere model for Victorias Secret lancerer sin tøj-collection, som er kendetegnet af meget tydelige og store skriftsteder på tøjet. Og målet er klart: Guds Ord skal tilbage i skolerne.

Der ikke frihed til at dele sin tro offentligt, mener designerne bag ny tøj-collection. Derfor vil de skabe tøj, som indirekte står for de ting, som vi ikke kan dele frit.

Det er den tidligere model for Victorias Secret, 23-årige Kylie Bisutti, som står bag den nye collection. Hun vandt i 2009 konkurrencen ”Victoria’s Secret Model Search”, som gjorde hende til et kendt ansigt. Den opmærksomhed bruger hun nu i en kontroversiel sag, som vi også har haft debat om i Danmark: Religion i det offentlige rum.
Og nu vækker Biscutti opsigt i USA med en markant tøjcollection, som tydeligt udtrykker troen. Hun udtaler ikke selv noget officielt, men det gør hendes samarbejder, firmaet ’God Inspired Fashion’ til gengæld:
– Offentlige skoler kan godt lave en dress-code for deres elever, men en dresscode kan ikke forhindre eleverne i at udtrykke deres tro igennem deres tøj, udtaler CEO Angie Frost på hjemmesiden Godinspiredfashion.com.

Lettere at dele troen

De håber, at tøjet vil være første skridt på vej til at dele troen på Jesus med ens skolekamerater eller arbejdskollegaer. Således findes der både tøj til børn, kvinder og mænd, men det er især tøjet til børnene, som de satser på.
For mange vil skriftstedet på tøjet være første gang de stifter bekendtskab med Bibelens ord, og det kan have en positiv påvirkning, mener firmaet:
– Som kristne er vi kaldet til at dele troen med alle mennesker. Det kan være svært for nogle at snakke om det med folk på gaden, men når du har Guds ord på dit tøj, og mennesker snakker med dig om det, så bliver det let at fortælle om dit forhold til Gud, mener Frost.
Der bliver allerede solgt tøj både i USA og i Danmark, som på en eller anden måde gør opmærksom på troen på Jesus. Men hos God Inspired Fashion tror de på, at tøjet også kan have en forebyggende effekt overfor vold og mobning i skolen:
– Mobning er også en stor ting for mange af eleverne i landet, og hvis der er noget, som kan ændre en mobbers hjerte, så er det Guds Ord, mener Stevi Baker, som er ansvarlig for børne-collectionen.

Bedst af 10.000

Kylie Biscutti vandt som sagt konkurrencen ”Victoria’s Secret Model Search” i 2009 foran hele 10.000 andre håbefulde kvinder. I hendes nyudgivede bog fra maj måned ’I’m No Angel: From Victoria’s Secret Model to Role Model’ fortæller Kylie om, hvordan hendes drøm om at slippe igennem modebranchens nåleøje til sidst gjorde, at hun opgav at leve det nye liv som kristen. Hun vendte dengang bort fra troen, men nu ser det ud som om, hun igen forsøger at finde tilbage til et liv, hvor hun kan være rollemodel for mange unge kvinder både i USA og i Danmark.
Det vides ikke, om det nye tøj bliver så populært, at man også kommer til at kunne købe det i Danmark. Indtil videre kan det dog bestilles hjem på internettet.

Der er noget for enhver smag i den nye collection, som er en blanding af meget tydelige vers og lidt mere diskrete bibelvers.
Der er noget for enhver smag i den nye collection, som er en blanding af meget tydelige vers og lidt mere diskrete bibelvers.