Mere kaos i Centralafrika

Oprørere har nedbrændt 1400 kristne familier huse i Bohong, og de kristne er drevet på flugt.
Oprørere har nedbrændt 1400 kristne familier huse i Bohong, og de kristne er drevet på flugt.

Først hærgede rebellerne, nu hærger de muslimske soldater. Det går især ud over de kristne i Den Centralafrikanske Republik, fortæller Mission Afrika og Åbne Døre.

Mere end 1400 familiers huse er brændt ned, mennesker tvunget på flugt og der er desperat mangel på mad, medicin og husly.

– Situationen er desperat i området omkring Bohong i Centralafrika. Kirken kan og vil hjælpe, men de behøver vores hjælp, skriver Mission Afrika.

Oprørere hærger

Centralafrika har længe været plaget af uro og rebellers hærgen, men for få dage siden blev situationen i landsbyen Bohong endnu værre.
Muslimske oprørssoldater, som længe har hærget i området, har nu nedbrændt mere end 1400 kristne familiers huse i landsbyen.
To tredjedele af byens omkring 15.000 indbyggere er flygtet ud i bushen og til nærliggende landsbyer.

Kirken vil hjælpe

Mission Afrikas partnerkirke, Den Evangelisk Lutherske Kirke, er også hårdt ramt. Mange kirkemedlemmer er på flugt, og det er svært at holde kirker, hospitaler og skoler kørende.
Mor-barn-centeret, som Mission Afrika støtter, ligger i Bohong, og centrets leder beder om hjælp til de hårdt ramte familier.

Konstant frygt

FNs assisterende generalsekretær for Menneskerettigheder, Ivan Simonovic, besøgte landet i juli og fastslog ifølge Åbne Døre:
”Der er ikke noget politi, intet retssystem og ingen sociale ydelser, udover i Bangui. Sikkerhed er i realiteten ikke eksisterende og mennesker lever der i konstant frygt”.
Læs mere om situationen i Den Centralafrikanske Republik på Åbne Døres hjemmeside.