Primitiv tankegang

Verden holder vejret. Fordi Syrien står til at få et ordentligt pulver. Så kan de lære det. Man gasser jo ikke sin egen befolkning. Tyskerne fik, af samme grund, også kærligheden at føle i 1940-45. Men er det ikke en lidt primitiv løsningsmodel at bombe, i vor tid, på grund af galninge? Siden indførelsen af begrebet “verdenssamfundet” bør lande, i konflikt med menneskerettighederne, udelukkes af verdenssamfundet og mærke betydningen af det.
Men sådan er praksis ikke. USA´s præsident er nærmest tvunget til at demonstrere sit lands position; dog har han ikke formået at afvæbne sin egen befolkning. Enkeltpersoner kan, med politiets tilladelse og med loven i hånd, færdes frit med en skarpladt pistol i baglommen. Hvorfor gribe til våben, få andre med til det, og gengælde ondt med ondt? I “Guds eget land” burde troens udgangspunkt, og handlingerne, begrundes ud fra Bibelen, der taler om at overvinde det onde med det gode.
Det gode er svært at få øje på. Jesus sagde: “Den, der er uden synd, kaster den første sten.” Den er kastet af mange syndere lige siden bl.a. i august 1945, da USA´s præsident Truman beordrede nedkastning af atombomber over Hiroshima og Nagasaki.
Tøv lidt, kære politikere, med at føre Danmark ind i en ny krig, som et flertal i befolkningen er imod, og som ingen kender konsekvenserne af.
Knud Held-Hansen
Juelsparken 2, 2.tv.
9210 Aalborg SØ