Udsatte skal høres ved kommunalvalg

For politikerne er det kun stemmerne, som tæller, mener Christian Bjerre, Generalsekretær i Blå Kors Danmark.
For politikerne er det kun stemmerne, som tæller, mener Christian Bjerre, Generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Blå Kors vil gøre en ekstra indsats for, at udsatte borgere kan få stemt til kommunalvalget.

Aarhus, Hobro, Arden, Vorbasse, Tåstrup, Herning, Hjørring, Aabenraa, Skive og Nørrebro i København – det er nogle af de byer og en bydel, hvor de udsatte får en stærkere stemme ved kommunevalget i november.

Alle Blå Kors Danmarks væresteder og de fleste bo- og behandlingstilbud vil hjælpe deres brugere til at få stemt ved kommunalvalget og til at formulere deres politiske krav.
De udsatte skal engagere sig stærkere i politik. Det skal bl.a. ske ved, at Blå Kors holder møder, hvor personale, brugere og beboere diskuterer politik, arrangerer vælgermøder, hvor brugerne kan møde politikerne, skaber mulighed for at brevstemme hos Blå Kors, eller arrangerer fælles ture til afstemningsstederne på valgdagen.

Svært at sætte sig ind i kommunalpolitik

– Vi ved, at det er svært for socialt dårligt stillede mennesker at få sat sig ind i kommunalpolitik og rent faktisk møde op på et afstemningssted på dagen. Men politik fungerer sådan, at politikerne især har fokus på kravene fra dem, der stemmer, siger Christian Bjerre.
Problemer som hjemløshed, alkoholmisbrug, sindslidelse og udstødelse af samfundet skal tages lige så alvorligt som økologisk mad i vuggestuer, nye boldbaner og lokalplaner, mener Blå Kors.
Organisationens kommunale valgkampagne sker under overskriften ”Alle stemmer tæller” i samarbejde med Lisbeth Zornigs kampagne ”Stemmer på kanten.”
De udsatte skal stemme for at tælle med

– Hvis vi skal skabe forståelse for de udsattes problemer i strømmen af borgernes krav til kommunen i en tid med nulvækst og besparelser, så skal vi tale meget og højt og ikke mindst få de udsatte til at stemme ved kommunalvalget, siger Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre.
Eva