Ups – brændte vi 2.000 bibler?

Pastor Terry Jones ville brænde en koran for hvert menneskeliv, der gik tabt 11. september 2001.   Men han blev arresteret for trafikforseelser, bl.a. fordi der gik ild i traileren med de mange bøger, der var overhældt med petroleum. Og så var det forresten bibler, ikke koraner, der brændte...
Pastor Terry Jones ville brænde en koran for hvert menneskeliv, der gik tabt 11. september 2001.
Men han blev arresteret for trafikforseelser, bl.a. fordi der gik ild i traileren med de mange bøger, der var overhældt med petroleum. Og så var det forresten bibler, ikke koraner, der brændte…

Terry Jones ville brænde 2.998 koraner. I stedet kom han til at brænde 2.000 bibler og blev arresteret for at udsætte andre for fare.

– Jeg har bedt Gud tilgive mig non-stop, siden det skete, siger en talskvinde for Terry Jones’ World Outreach Center, efter at 2000 bibler gik op i flammer.

Pastor Terry Jones havde bestilt 2.998 koraner fra Amazon til levering den 10. september. Han ville nemlig brænde en koran for hvert menneskeliv, der gik tabt ved terrorangrebet 11. september 2001.
Men bøgerne blev forsinket en dag, så arrangørerne af koran-afbrænding tjekkede ikke indholdet i kasserne.

Præsterne arresteret

Pastorerne Terry Jones og Marvin Sapp Jr. kørte afsted med en kæmpegril, belæsset med bøger, der var overhældt med petroleum.
Men traileren med de mange bøger brød i brand under transporten, brandvæsenet fik travlt med at slukke branden, og præsterne blev arresteret. Anklagen lød på uforsvarlig omgang med brændstof samt flere andre trafikforseelser.

Bibler, ikke koraner

Men stor var overraskelsen, da det viste sig, at der ikke var tale om brændende koraner men derimod bibler.
– Vi accepterer ikke, at man brænder nogen religions hellige bøger, sagde kriminalbetjent Grady Judd. Men vi var dybt rystede over at se, at pastor Jones forvandlede flere tusind kristne bibler til aske.

”Muslimernes skyld”

Men talskvinde Frann Ingram fra Terry Jones’ organisation nøjes ikke med at angre bibelbrændingen:
– Jeg mener stadigvæk, at muslimerne har noget af skylden for det. Hvis vi ikke var nødt til at protestere mod dem, ville det ikke være sket. De har snydt os, hævder hun.

Morale

Og hvad kan vi så lære af den historie?
– At hastværk er lastværk.
– At man altid skal tjekke sine bogleverancer fra Amazon.
– At man ikke skal overhælde bogkasser med petroleum og derefter køre rundt med dem.
– Og at den, der graver en grav for andre selv risiskerer at falde i den…
Bodil